Överlevnadsarmband i US Paracord 550

Jag har sedan länge fiffilurat på en present till en man. Det är ju egentligen inte så svårt. Men se det är det. För den här mannen har jag aldrig sett, talat med eller haft någon som helst kontakt med. Då är det svårt att hitta på en present som är ”lagom” och inte påträngande. Eftersom presenten dessutom skulle ges lite på skoj och som uppmuntran så kändes det viktigt att det blev rätt.

Då såg jag att en av killarna på mitt jobb hade två så tuffa armband på sig.  Då bestämde jag mig för att ett sådant skulle jag ge i present.

Jag skickade efter Paracord härifrån och sedan var det bara att sätta igång. Jag hittade flera länkar som beskrev olika slags sätt att knyta ett överlevnadsarmband. Jag gick efter denna beskrivning.

DSC00664Överlevnadsarmband är något som används av äventyrare och fritidsfolk. Det här armbandet blev 24 cm långt och med snabbknäppning. Till ett sådant armband går det åt ungefär 2,5 m paracord 550. Det är viktigt att använda just den linan för den innehåller 7 stycken starka trådar som man kan använda. Om man behöver mycket tråd kan man bryta isär armbandet där ändarna är smälta och klippa eller skära av det brända. Sedan löser man upp hela armbandet och har då 2,5 m lina. Behöver man mer så drar man med lätthet ut innerlinor och skarvar på. Då har man tillgång till 7 x 2,5 m extratråd. På den första länken jag angivit i inlägget kan man läsa om hur man kan använda paracord 550 på många sätt.

Det var jättekul att göra och man kan göra armbandet tvåfärgat men jag valde svart för jag tyckte det var snyggt. På youtube finns massor av andra beskrivningar.

Jag hoppas att armbandet passade mannen som fick det och att det kommer till glädje.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Jan 09, 2014 @ 20:41:41

  Man riktigt häpnar ibland att det finns så många fiffiga grejer.

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jan 09, 2014 @ 22:10:48

  Jag stod och tittade på ett sådant där armband före jul i en affär! Det var första gången jag såg det! Så imponerad jag blir att du gör ett eget! Vilken fantastisk present! Kanske något du kan göra på beställning?
  Kram M.E

  Svara

 3. bibbipson
  Jan 09, 2014 @ 22:57:14

  Så fiffig du är! Har också jag läst om ett sådant armband, men inte i min vildaste fantasi funderat en sekund på att man kunde göra ett själv! Men det gjorde du! Han som får detta kommer naturligtvis att bli jätteglad. En tuff present, jättefin! 🙂

  Svara

 4. Carol
  Jan 10, 2014 @ 16:58:03

  Ja, man häpnar Bibbi! Det finns ingen hejd på alla fiffigheter du kommer på! Har aldrig hört talas om dem men verkar ju vara en cool gåva till alla som är i farten! Och du.. tack för stolphjälpen! 🙂

  Svara

 5. MariaB
  Jan 11, 2014 @ 10:41:19

  Ja, vi tackar! Armbandet är precis hans storlek och han tackar lite blygt och förvirrat, blandat med stolthet och nyfikenhet.

  Svara

 6. Carro
  Jan 16, 2014 @ 02:52:23

  shit så coolt! 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: