Och gubben satt i lampans sken……

…..och räkna’ upp ur portmonän. Kommer ni ihåg den gamla sången. Jag tyckte den passade så bra till dagens bild. Jag till och med sjöng den högt och glatt för mannen. Det är ytterst tveksamt om det var uppskattat.

DSC00663Och ska sanningen fram så plockade han inte upp ur portmonän utan ur spargrisen. Vi har var sin spargris där vi spar enkronor. Min gris är mycket mindre så den tömmer jag två gånger om året och sätter in pengarna på barnbarnets konto. Mannen har en mycket större gris så han spar hela året. Det blir en slant.   Handelsbanken tar emot mynt om de ligger i pappersrör. Så här har mannen lite pyssel.

Eftersom jag inte var helt hundra på att mannen uppskattade sången så tog jag och drämde till med att ”- du påminner lite om Krösus Sork”. Ni vet den där penningstinna sorken i Bamse. Nä……han hoppade inte jämfota av det heller.  Så nu funderar jag på om jag ska dra någon av följande melodier: Money money money
Ja se pengar, ja se pengar är till bekymmer för fattig och för rik
Money makes the world go around
Cashen dom tas

Men jag tror jag väljer alternativ två och det är att knipa igen och gå och göra något vettigt istället.

16 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jan 04, 2014 @ 21:09:52

  Du milde så många enkronor!! Menar du att ni lägger i alla kronor ni råkar få eller växlar ni till er också? Antar att ni aldrig har växel i portmonnän när ni kommer TILL affären. 🙂 Men detta är ju ett fantastiskt bevis på att ”många bäckar små..” 🙂 Grattis barnbarnet!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Jan 05, 2014 @ 17:01:28

  Vart går gubbens pengar då…också till barnbarnen?!

  Svara

 3. Soili
  Jan 05, 2014 @ 22:30:55

  Det där är ett bra sätt att spara utan att det märks.Jag hade en arbetskamrat -80 talet.Dom tömde sina fickor på kvälle.pengarna använde sen till en överraskningsresa.Buffertpengar är alltid bra att ha.

  Svara

 4. Carro
  Jan 06, 2014 @ 10:32:09

  blir det du som får bära skatten till banken? lär väga en del! Bra samlat må jag säga! ^^

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 06, 2014 @ 12:52:56

   Ja så är det. I mellandagarna var jag iväg med 10 och 5-kronorna som han spart under året. Jag trodde botten skulle gå ur väskan. Jädrans tungt.
   Tyckte att bankkillen sa att 1000:- i enkronor väger 7 kilo. Tur man är stark.

   Svara

 5. Melody&M.E
  Jan 07, 2014 @ 22:27:06

  När jag var barn så tömde far sin plånbok på mynt med jämna mellanrum!
  Oftast blev det en rejäl slant för syster och mig att dela på! Och så rik jag kände mig varje gång. Idag går mina mynt till surdegsbagaren!
  Kram M.E

  Svara

 6. Maidi
  Jan 08, 2014 @ 13:41:44

  Tänk så där gjorde vi också för några år sedan.. Numera har vi nästan aldrig kontanter hemma.. Ska jag på loppis får jag ta bankomaten först för där tar de sällan kort..

  Kram Maidi

  Svara

 7. MariaB
  Jan 09, 2014 @ 17:54:21

  Min gubbe räknar inga pengar utan han räknar stegen till postlådan och länkarna i sitt nya armband. Du sprider glädje du Bibbi. Nu har vi skrattat och jag har fått förklara hur det blev såhär. Mera infall åt folket! Du är en ledstjärna.

  (För icke insatta kan informeras att Bibbi tillverkat ett tufft armband modell riktig karl (precis som min gubbe) och skickat hit till Finland som tröst för alla paket han bär hem från postlådan med låååånga armar)

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 09, 2014 @ 20:02:47

   Det är ett överlevnadsarmband. Dessa har kommit lite på modet nu. Amerikanska fallskärmsjägare använder den här linan och eftersom den innehåller sju trådar så kan man få ihop ungefär 7 x 2,5 m lina av armbandet han fick.

   Svara

 8. Carol
  Jan 10, 2014 @ 17:02:38

  Så det var HAN som fick det! Ja han kan nog behöva det för de dagar när brevlådan där är full och han måste dra hem paketlasset efter sig. En ypperlig present Bibbi! 🙂

  Svara

 9. MariaB
  Jan 11, 2014 @ 10:24:28

  En utter? Tssss. Jag får tänka om när jag ser på honom. I mina ögon är han den vackraste bäver jag skådat. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: