Jisses…….köp en lott sa hon

Idag har jag och mannen varit på Willys för att handla för pantpengarna och lämna till Kvinnojouren. Vi hade var sin vagn med oss in och dom var fulla bägge två när vi gick ut. Jag har en lapp med mig med vad jag ska handla och på den skriver jag upp hur många paket av varje jag köper. Det är jättebra för när man kommer till kassan behöver man bara plocka upp en av varje och ange hur många förpackningar man har av varje. Smidigt som sjutton. Dessutom försöker jag räkna ut hur mycket varje post kostar och så plussar jag på vartefter. Det brukar bli så att man får lägga till några kronor eller får tillbaka några kronor.

Men idag hände något märkvärdigt som aldrig hänt förut och kommer förmodligen inte att hända igen. Om ni var uppmärksamma på förra inläggets bild så hade jag en handskriven lapp där det stog 1628:-. Den sammanlagda summan för alla pantkvitton.

Idag när jag stod vid kassan och hade hivat upp en vara av varje och angett hur många förpackningar av varje jag hade och det var dags att betala så sa tjejen: – 1628:-
– Va, skojar du med mig sa jag
– Nej varför skulle jag göra det sa hon
– Titta här sa jag och hivade upp bunten med pantkvittot och lappen med summan 1628:-
– Jisses…….köp en lott idag hörru sa tjejen i kassan
Så det blev 0,00 kronor att betala och inte ett öre att få tillbaka. Magiskt nästan.

DSC00650Sedan var det bara på’t igen. Nu hade jag lyft ner alla varor i vagnarna och sedan var det dags att packa in alla varor i bilen.

DSC00647

DSC00648Det blir knökfullt i vår lilla bil. Så det blir till att packa i baksätet också. Där hade jag sedan tidigare två kassar barnböcker och en kasse med underkläder inköpta i Ullared av en snäll kamrat.  Sen for vi iväg och så var det dags för nästa träningspass för då skulle jag ju packa ur bilen.  Så idag har jag och min lata kropp fått träning så det heter duga.

Detta var vad jag fick för 1628:- 15 kg havregryn
300 tepåsar /3 kartonger
20 kartonger Corn Flakes
400 bindor/10 pkt
13 tuber tandkräm
6 kg strösocker
24 kartonger á 20 port. potatismos
2 kartonger ob
5 kilo spagetti
10 kg basmatiris
5 kg jasminris
2 askar Paradischoklad (till nyårsaftonen)
4 plastkassar

Schampo och duschcreme behövde jag inte köpa denna gång för det hade de fått ifrån någon förening.  Därför blev det mer av det andra istället.  Nu känner jag mig ganska nöjd med dagens insats och jag vet att allt kommer till nytta.

Nu ska jag vila en stund och sedan kommer nog barnbarnet och ska sova över. Så jag inväntar den lilla godingen liggandes i mannens säng gloendes på något totalt oviktigt men avkopplande program på tv. Hoppas ni alla har en skön fredag.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Maidi
  Dec 27, 2013 @ 16:12:02

  Ja, du ska verkligen vara nöjd med din insats. Det behövs många fler som är som du..

  Kram Maidi

  Svara

 2. Carol
  Dec 27, 2013 @ 17:40:07

  Vilken supershoppare du är! 🙂 Precis på öret – och allt detta härliga till kvinnorna! Du är då en ängel i kamouflagekläder…
  Jag var och pantade våra burkar/flaskor från helgens bravader – det ska skickas till Manduarinsamlingen till en ny pump.
  27 kr är inte så mkt att skryta över – men som vi säger i vattenkretsar: Det kan verka som en ”spott i havet” – men om många spottar så gör det att det blir blött! 😉 Har uppmanat på min fb-sida fler att göra det. Och som du vittnar om så blir det MYCKET på ett år!
  Och du! Nu har jag ändrat så jag får dina underbara blogginlägg till nya mailadressen.
  Kramlikram och goa stunder med julklappsböcker och barnbarn.

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 28, 2013 @ 16:06:00

   Min mormor sa alltid ” små smulor ger också bröd” och det är riktigt. Många 27-kroningar blir mycket till slut. Var och en gör på sitt sätt och varje sätt är bra.
   Bra att du kan hänga med här med din nya adress. Annars har jag blivit ledsen må du tro.

   Svara

 3. Ninna
  Dec 27, 2013 @ 21:24:39

  Det må man säga! Ibland blir minsann så jämnt det kan bli! 😀

  Svara

 4. bibbipson
  Dec 28, 2013 @ 14:50:55

  Oj, ja det var häftigt! Du gör så mycket gott för andra du!

  Svara

 5. Carro
  Jan 06, 2014 @ 10:27:26

  köpte du en lott då?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: