Julklappar för alla sinnen

DSC00641Av min dotter fick jag bl a detta: en stor burk hemgjord müsli, hemgjord ischoklad, fudge och hembakade kakor. Jag fick även en stor burk inlagd gurka. Jag hade önskat mig hemgjorda saker och det fick jag minsann.  Av barnbarnet fick jag två böcker som han valt ut på Myrorna. Han vet att jag älskar att läsa och att jag blir kanonglad för böcker. Han har valt böcker åt mig sedan han var riktigt liten. Då tittade han på omslagen och valde efter det. Nu läser han på baksidan och skapar sig en uppfattning om huruvida jag gillar den eller inte. Den ena boken är en spionroman och den översta handlar om en flickas liv i Egypten under Ramses tid. Den har jag börjat läsa och den är kanonbra. Varenda bok han valt ut åt mig under åren har varit kanonbra. Han måtte ha någon slags känsla för det där.  Jag fick även ett par kylskåpsmagneter som han gjort. Den ena har jag lyckats vända med baksidan upp. Någon som är förvånad? Nä….jag tänkte väl det. Det som ligger till vänster om den stora kylskåpsmagneten är ett örhänge i form av en ängel som dottern gjort till mig. Jag är jätteglad för alla mina julklappar.

DSC00642Av min svärmor, Lilla tanten, fick jag en kasse med garn. Det var toppen för det var en del babygarner med och jag har redan startat med att sticka en Yemenväst i vitt. Det är stickor nummer 3 så det lär ta lååååång tid innan den blir klar. Jag stickar sällan med så tunt garn men det blir väldigt fint när man gör det. Lilla tanten är likadan som oss andra garntokar……..hon har garn lite överallt. Under sängen i lådor och bakom fåtöljer och under stolar. Hon är som en liten ekorre och det ville nog mycket till att hon släppte ifrån sig några nystan. Men hon inser mer och mer att hon har så mycket garn så hon kommer inte att orka sticka upp allt. Dessutom har hon svårt med synen på ena ögat. Gula fläcken.  Hon trodde inte att jag skulle ha så mycket nytta av det här garnet eftersom det var lite rester med från olika saker. Jag sa till henne att jag skulle samla allt jag fick till av garnet i en kasse och visa henne att det räcker till massor. Samtidigt passade jag på att välkomna henne i välgörenhetsarbetet. Att skänka garn till fjärrvärmestickning är ju också välgörenhet. Hon såg rätt nöjd ut då.

Av mannen fick jag en julklapp som jag i o f s önskat mig……men ändå inte. Det skriver jag om i ett senare inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: