Julen flåsar mig i hälarna

I veckan så var mannen, dotter och jag i skolan och tittade på ett julspel som barnbarnet deltog i. Han skulle vara Pelle Svanslös som farfar. Jag hör ju lite knackigt så jag hängde väl med lite sådär i replikerna. Men de hade även sång och dansnummer med och barnen är jätteduktiga. Det här var barn ur 4-5-6 så de var lite större och det blev väl lite (med betoning på lite) mer strukturerat.  Roligt var det i alla fall att se alla barnen agera med största allvar. Jag tog en bild på den gamla farfadern. Den är medvetet väldigt suddig för jag lägger ogärna ut bilder på någons ansikte i bloggen.

DSC00621I fredags när vi arbetade sista dagen före juluppehållet så hände något som inte hänt på de 40 år jag jobbat i företaget. Vi fick välkomstmusik i foajen. Det var två käcka gossar ur företagets musikkår som på eget bevåg tagit med sig sina notställ och trumpeter och ställt sig på parad i hallen. De spelade julsånger  för alla som kom och skulle stämpla in. Det var många olika reaktioner på musicerandet och det var roligt att se. De flesta sken upp som solar medan andra såg mer storögda och lite förbluffade ut. Men alla gillade arrangemanget och killarna tutade så vackert i sina lurar så inte ett öga var torrt.  Bröd och skådespel åt folket! Nåja brödet fick vi hålla med själva men skådespelet är vi nöjda med. Precis vad som behövdes för att sätta guldkant på den dagen. Tack killar!

Jag tog några kort och jag har faktiskt frågat om jag fick lägga ut bilderna med ansiktena. Det fick jag. Men min vana trogen så är bilden lite suddig i alla fall.

DSC00623Ja visst ja…..så var det det här med julstöket igen. Varenda blogg jag går in på är proppad med julstök och mys och pys. Jag älskar att delta på avstånd i det. Det är så härligt att titta in och mysa en stund.  Men när det kommer till mig själv så är det dåligt med stök. Igår rensade jag avloppen i badrummet, skruvade isär under handfatet och rensade silen under badkaret. Hmmm……..nä det räknas nog inte som julstök *S*.

Idag var jag en sväng ner till stan och skulle fixa några småsaker. Det var som att vara på en annan planet. Jag trodde det skulle vara knökfullt med folk så här före jul. Men på de fyra ställen jag var in och handlade så hade jag bara att gå raka spåret fram till kassan utan att stå i kö. Det var mindre folk än en vanlig dag. Skönt var det så jag var hemma nästan innan jag gått ……det ni *S*.

Det blåser utav tusan hakar ute och stundtals små duggregnar det. Men just nu skiner solen. Det är ett märkligt väder. Det är svårt att jobba upp någon julstämning när snön fattas. Men å andra sidan slipper ju grannen och jag skotta. I alla fall just nu. Vi hinner nog få skotta för vintern är lång.  Men igår vände det igen och vi går mot ljusare tider. Det är gott att veta.

Tjolahopp tjolahej jag har ju ett par dagar på mig så något ska jag väl lyckas få till. Hoppas alla ni stökare och ickestökare har en bra och skön söndag.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Dec 22, 2013 @ 20:39:10

  Mysiga tomtegubbar som välkomnade er med julmusik på jobbet. Tänk så ”lite” det behövs för att det ska bli lite annorlunda.
  Lite snö skulle vara mer än välkommet ute nu, det här grå och trista vädret ger ingen julkänsla.

  Svara

 2. MariaB
  Dec 23, 2013 @ 11:05:42

  Bibbi. Med stora leenden läser jag om dina bravader. Vi har planerat en julstöksdag idag, till tonåringarnas förtret. Ikväll blir belöningen bastu, julgran och uppesittarkväll. Skönaste jul till er. Helst utan alltför mycket stök. Ta vara på varann!

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 23, 2013 @ 13:36:18

   Åh så skönt med bastu. Det är mumma det. Jag hoppas ni får ett skojigt stök tillsammans med ungdomarna. Efter det blir det ju både mys och pys har jag förstått.
   Mys er och må gott.

   Svara

 3. Melody&M.E
  Dec 23, 2013 @ 15:33:48

  Här är det mycket stök, men själv tar jag det lugnt och njuter av de solstrålar som finns! Om du spejar in en gång till hos mig idag, så ser du mig!
  Stor puss från Melody

  Svara

 4. Carro
  Dec 26, 2013 @ 03:21:41

  vilket trevligt initiativ att spela i foajen! Synd jag inte kunde höra det själv!
  Men du, rensa avlopp? Nej det är inte julstök! :p

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: