Urusel julstökare

Jag är verkligen en urusel julstökare. Det är som något slår stopp i mig när det börjar handla om julen. Jag liksom bara vill inte.  När min dotter var liten så försökte jag för kung och fosterland men nu då hon är vuxen och har en egen familj så har jag slutat med väldigt mycket av de aktiviteter som jag ägnade mig åt före jul då.  Lussebaket var jätteviktigt tidigare precis som julpyntandet och julpysslandet. Men det var för att jag så gärna ville att min dotter skulle ha goda minnen med sig ifrån hemmets jular. Jag tror det har funkat.

Nu är det istället dottern som bakar och pysslar och donar så det står härliga till. Idag kom hon och barnbarnet på besök och då hade hon med sig en saffranslängd och chocolate chip cookies som hon bakat själv. Hon är så huslig och det har hon förmodligen efter sin far som är kanon på att laga mat.

DSC00619Som ni ser så är barnbarnet ivrig på att ta sig en kaka. Tassen hann fram precis när jag knäppte kortet. Jag har full förståelse för det för kakorna är så goda så det är helt galet. Jag har faktiskt önskat mig sådana kakor i julklapp av dottern och jag ser fram emot det paketet.

Jahaja när vi ändå talar om mina tillkortakommanden som julpysslare och pyntare så får jag ju medge att det inte bara är inne som det är torftigt pysslat utan även utomhus. Som tur är så har jag flera grannar som pyntar av hjärtans lust. Så det smygtittar jag på varenda dag och tycker det är jättefint. Jag hade faktiskt en del idéer om att jag skulle ta mig i kragen och pynta lite utomhus men det vete tusingen vart dessa idéer tog vägen. Förmodligen var det också tur att jag inte gjorde slag i saken för då hade nog mina grannar trott att jag fått spunk som börjat pynta ute efter 26 års boende. Man ska inte skrämma folk på det viset.

DSC00620Jag är i alla fall glad att min dotter och mitt barnbarn ser julen som en glad och trygg högtid. Då har jag och mannen lyckats fint med att förmedla kärlek och hemmets trygghet. Jag önskar att jag kunde lägga barndomens jular bakom mig och låta minnena falla.  Det är svårt men jag gör vad jag kan men ibland rår jag inte över motståndet.

Men när julaftonen kommer så finns här i alla fall pyntade bord, en liten julgran och julklappar. Och så det viktigaste……gemenskapen. Att vi som familj är tillsammans och njuter av samvaron. Lilla tanten (min svärmor) brukar fira julafton med oss och hon säger varje år att hon tycker det är skönt att vårt julfirande är så lugnt och avslappnat och absolut måstefritt.

Jag hoppas ni alla haft en härlig tredje advent.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Dec 15, 2013 @ 19:52:29

  I år har jag inte så många heller att pyssla och pynta för. De flesta har ju flyttat till eget boende. Men de kommer hem till julafton i alla fall.
  De där kakorna ser jättegoda ut. Har du lust att dela med dig av receptet, eller är det hemligt.

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 15, 2013 @ 22:28:38

   Jag ska be dottern om receptet. Kakorna är jättegoda.
   Det blir kul för dig att få hem alla dina barn igen till jul. Mysigt och gott. Men sedan blir det tomt och tyst när de åker hem till sitt igen. Men det är ju så det är och ska vara. De blir vuxna. Men kärleken finns kvar och det är huvudsaken.

   Svara

 2. ensammamorsan
  Dec 17, 2013 @ 10:57:07

  Jadu lilla mamsen, mina jular har alltid varit härliga och jag har så fina julminnen så :* Min barndoms jular har gjort att jag älskar julen och jag vill föra det vidare till min lille pys, med allt stök och pynt och mys som det innebär! Jag hoppas att dina minnen släpper taget när du ser ditt lilla barnbarn i tomteluva och ett jätteleende när han får sina sockor i julklapp 😀 pussapussakram till dig och far! ❤

  Svara

 3. Carro
  Dec 18, 2013 @ 04:12:01

  åh vad saffranslängden ser god ut!
  Du kan få komma över till mig och ta med din husliga dotter, jag bjuder på mat om ni bjuder på fika 😉

  Svara

 4. Soili
  Dec 19, 2013 @ 18:06:19

  Här hos mej blir det ett lugnt firande…lite i knytis stil…barnen vet hur jag funkar 🙂 som en fr.restaurang/kokerska så får jag lite”paniksymtom” när det närmar sej större helger.Då är det skönt att man kan ta det lugnt.Det där fatet ser inbjudande ut.Mums.Kram på dej ♥

  Svara

 5. Melody&M.E
  Dec 21, 2013 @ 19:50:15

  Mina ambitioner var också att ge barnen riktiga fina jular och jag tror att jag lyckats för de säger att det bara är ”riktig jul” då de firar hemma hos oss.
  I år blir det ju lite speciellt i och med far somnat in, men samtidigt så är det som sorgen förstärker glädjen. Man blir så väl medveten om att ta vara på de stunder man har just nu, för man vet inte vad morgondagen bär med sig.
  Men nog ser jag ibland fram emot, att en dag få komma hem till barnen och fira jul och inte behöva göra så mycket mera än att ta fram adventsljustaken första advent.
  Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
  Kram M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: