Avslutad insamling

DSC00586Jag har under ett par tre veckor haft en insamling till förmån för Läkare Utan Gränser Filippinerna på jobbet. Jag fick en så snygg ny målarfärgsburk av en kille på lagret och han fixade hål i locket och bankade igen den rejält. Nu i fredags så tömde jag burken tillsammans med två kontrollanter. Insamlingen gav 2.504:- och det tycker jag är väldigt bra för numera har ju folk sällan kontanter på sig utan sköter det mesta via telefon och dator. Så jag är helnöjd. I fredags satte jag in pengarna via Nordea och det är bra att man slipper betala någon avgift när man sätter in pengar på PG eller BG till konton med 90-nummer.

Jag tycker Läkare Utan Gränser utför heroiska arbeten i totalt omöjliga situationer och lägen så det känns bra att kunna bidra med lite extra pengar.

Jag får ibland så mycket tankar omkring hur bra jag har det och hur eländigt andra har det. Jag tänker mycket på kvinnor och barn i krigshärjade områden. Människor ska inte behöva ha det så.Barnen har rätt att se att världen kan vara oerhört vacker och inte bara skrämmande och ond. Man kan inte bära allt jordens elände på sina axlar och jag försöker ge av det jag har åt alla möjliga håll och kanter. Ändå kommer tankarna på att jag borde kunna göra mer. Men man får väl ta det lite som det kommer. Ibland bidrar man med varma stickade mössor och filtar och ibland med pengasummor.  Det känns som om man på något sätt måste besegra det onda i världen. Dränka världen i godhet istället.  Åh tänk om det bara kunde funka.

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Dec 08, 2013 @ 20:00:45

  Jättefin summa du fick in. Alla pengar behövs.
  Kram!

  Svara

 2. Maidi
  Dec 09, 2013 @ 13:01:23

  Ja, det var minsann en fin summa.. Jättebra initiativ..

  Kram Maidi

  Svara

 3. Carol
  Dec 09, 2013 @ 18:04:38

  Åh Bibbi… Vilken grej! 🙂 Du gör så MYCKET och har så bra idéer och tankar så man blir både rörd och inspirerad! Ja dessa läkare är otroliga! Man kan nog inte föreställa sig de förhållanden de ställs inför vad gäller hygien och saker de får lov att använda – i brist på rätt instrument. Och de hemska upplevelser patienterna varit med om… SÅ bra att du gjorde detta Bibbi! Kram hela dan!

  Svara

 4. Carro
  Dec 11, 2013 @ 02:12:41

  så härligt! och så kul att det ändå blev en rejäl slant! för precis som du säger så har vi sällan kontanter på oss, jag hade t.ex aldrig kontanter på mig. Nu har jag bara kontanter *suck*
  Hade förresten en diskussion med en kompis häromdagen gällande våld i hemmet här i Japan, då en bekant till mig tydligen är utsatt, och oj oj oj! Du skulle behövas här kan jag säga! Här finns ingen hjälp att få! kontaktar du polisen så gör de inget då det är ”familje-problem” eller ”familje-angelägenhet”. Vet dock inte om männen är så att de förföljer kvinnorna om de väl tar beslutet att skilja sig eller inte…

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 11, 2013 @ 19:39:43

   Tyvärr är det så att i många kulturer så ses det som familjeproblem och ska lösas inom hemmets väggar. Arma kvinnor och barn. Ja jag kanske ska komma över till dig i Japan och dra igång ett Kvinnohus. Det vore något det.

   Svara

 5. Soili
  Dec 11, 2013 @ 17:53:25

  Vilken härlig slant det blev.♥ Läkare utan gränser gör ett fantastiskt jobb där ute.
  Stor kram till dej ♥ 🙂

  Svara

 6. bibbipson
  Dec 11, 2013 @ 18:59:52

  Jättebra initiativ! Alla pengar behövs säkert. Du har ett stort hjärta! 🙂

  Svara

 7. Melody&M.E
  Dec 12, 2013 @ 20:20:16

  Underbart initiativ av dig! Läkare utan gränser gör ett helt fantastiskt arbete!
  Jag säger som jag brukar säga, man kan inte hjälpa alla, men kan man hjälpa en så är det stort för den människan! Julen är en svår helg för många och jag tänker ofta på att jag tillhör den lilla klicka på jorden som har det tryggt och bra!
  Att kunna ge och hjälpa är ett privilegium!
  Kramar till dig!
  M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: