Julgåva till min granne

Min fina granne B och hennes lika fina man A är så bussiga och snälla så det är inte klokt. Det känns ibland som om det är svårt att ge tillbaka för allt de hjälpt oss med. Men ibland kommer man på små lysande idéer och då får man gå på det.

Förra veckan köpte jag två små enar/cypresser eller vad i jisses de kallas. Men när jag kom hem så upptäckte jag att jag hade ingenting i rätt storlek som kunde användas som ytterkruka. Antingen var det för stort eller för smått. Nåja de fick stå till sig för jag tänkte att är det meningen så hittar jag något som passar. Under den ruskigt blåsiga söndagsmarknaden så  hittade jag två konservburkar med decoupage av små tomtar. Precis rätt storlek. Jag köpte bägge. Lika bra var det för annars har dom väl blåst bort.

Jag satte i ruskan i burken och fyllde på med vitmossa. Men sen var det ju pyntet. Jag är en dålig julpyntare så jag har sällan sådant hemma i skåp och lådor. Men så kom jag på att jag hade ett litet nystan kvar av moagarnet. Jag ringlade runt det garnet och jag tyckte själv det såg fint ut. Sedan var det då julkulorna. Funderade på att måla ärtor men så satte latmasken in så jag tog helt enkelt och klippte små bitar av ett väldigt tjockt rött ullgarn. Dessa bitar petade jag in lite här och var i ruskan och vips såg det ut som julkulor (tycker jag).

Mina fina grannar fick sin juldekoration och nu ska jag göra en till som jag ska ge till lilla tanten (svärmor).  Visst blev det lite gulligt? Klicka på bilden så blir den lite större.

DSC00615

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Dec 07, 2013 @ 18:55:55

  Vilken underbar julgåva! Det blev ju jättelikt! Vilket bra köp du gjorde när du köpte konservburkarna! Synd att jag inte bor granne med dig!
  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  Kram M.E

  Svara

 2. karinsbloggiblogg
  Dec 08, 2013 @ 15:21:43

  Det var en jättegullig liten plantering du har gjort, en trevlig andre advent Karin

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: