Påsklämmans användande och en kattbuss

Ja som ni förstår så blev jag inte klar med min krans idag. Istället så hade vi en trevlig eftermiddag tillsammans med dotter och barnbarn. Han fyllde 10 år igår så idag åt vi middag och åt en glasstårta. Han och modern byggde ett lego som han fick i present och så tog vi och spelade lite kort och bara umgicks.

Så istället för en bild på kransen (som jag skulle fixa idag) så får ni se en bild på en märklig kattbuss. Jo ni läste rätt, kattbuss var ordet sa Bull.  Det är min kreativa japanboende vän som visade upp sitt virkade alster innan hon for. Detta är alltså en kattbuss och jag tror att den är ifrån någon slags japansk animerad film.

DSC00559Det finns tydligen ingen hejd på vad man kan hitta på. Lägg märke till de söta små mössen som sitter uppe på taket.

Och apropå knepiga grejer så kom jag på ett fantastiskt användningsområde för påsklämmor. Jag hade lagt bort mitt hårspänne och hade inte lust att leta i morse så jag tog helt enkelt en påsklämma och satte upp håret med. Det funkade utmärkt. Jag satte upp håret vid 9-tiden i morse och nu när klockan är 19.30 så sitter svansen fortfarande kvar och inget hår har smitit ut. Kanoners.  Detta kanske inte hamnar under etiketten husmorstips precis men det var ett rackarns bra påfund i alla fall.

DSC00600Något mer som var riktigt bra var kameran. Den har gjort mitt gråa hår väldigt mörkt. Ser riktigt bra ut. Synd bara att kameran blåljuger i det här fallet för håret är faktiskt mest grått.

Nu ska jag och mannen parkera oss framför televisionen och se The Mentalist. Söndagen är snart slut och helgen med den. Huvva så fort lediga dagar försvinner. I morgon är det måndag igen och det är dags att ta nya tag. Jag hoppas ni alla haft en skön helg och att den nya veckan blir snäll emot er.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Nov 25, 2013 @ 23:18:21

  Där fick jag ett tips på hur man kan använda påsklämman som jag aldrig testat!
  Annars har jag dem till väldigt mycket olika saker. De är lite beroende framkallande. Väldigt bra att stänga mjölkpaketen med när den ska packas ner i kylväskan! Om det nu inte är skruvkork på paketen vill säga!
  kram M.E

  Svara

 2. Carro
  Dec 03, 2013 @ 07:47:49

  haha, din påhittighet finner inga gränser! Grymt! Kattbussen är från en tecknad japansk film vid namn ”Min Granne Totoro”. Det är Studio Ghibli som gjort den och här är de lika dyrkade som Disney är i övriga världen i princip. Varje nytt filmsläpp är ett stor evenemang! Men Totoro är väl en av de absolut mest kända filmerna och har även kommit att bli deras varumärke ^^

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: