Japan vs kungliga svenska postverket

Min fina kamrat C som flyttat till Japan har presentat mig med en låda gottis. När hon bodde i stan och jobbade ihop med mig så matade hon mig ständigt med japanska bakverk och annat smask. När hon sedan flyttade till Japan så tänkte jag att nu har jag en chans att gå ner i vikt. Tjohejsan vad jag bedrog mig för i veckan damp det ner en låda fylld med japangott.  Det medföljde också en liten lapp som talade om att hon varit orolig för att jag skulle tunna ur och bli mager som en vinthund om jag inte fick lite gott nu när hon flyttat. Mager? Nä, det skulle nog behövas åtskilliga nödår innan jag hade fallit ur såpass. Och som jag brukar säga, man ska hålla skinnet spänt för annars blir man rynkig.  Så jag äter och ser glad ut

DSC00599Som den ytterst omtänksamma person hon är så hade hon klistrat på blå lappar som talade om vad just det paketet innehöll.  Det var nog en evig tur. Längst ner till vänster så ligger det ett melonbröd. Det var det godaste jag ätit på länge. Det smakar inte melon utan heter så p g a formen. Sedan är detminidonuts med sötpotatis, kakor med smak av grönt te, minikakor i form av små blommor gjorda av lila sötpotatis, mochidonut med söt bönpasta och dorayaki som är som två amerikanska pannkakor med söt bönpasta emellan. Två paket med linimentplåster i olika storlekar fick jag också.

Det tar tre till fyra dagar för ett paket att från och med inlämningen i Japan hamna på posten här. Men från posten här tar det en nästan en vecka innan jag har paketet i min hand. Det är otroligt. På torsdagen kom en avi om att jag hade paket att hämta på postkontoret. Väl på posten så upplyste en liten trött tant min man om att det paketet fanns inte där för det var utskickat till det företag jag jobbar på. Jaha, men varför hade vi fått en avi om att vi skulle hämta det på posten då? Ja se det visste inte den lilla tanten  men trodde att dom haft lite för bråttom. Fredagen gick och inget paket. Måndagen gick och inget paket. Tisdagen gick och inget paket. Vid det laget hade jag ringt runt till olika godsmottagningar och kollat om det var så att paketet kommit fel. Men inget paket. Jag var ner på godsmottagningen i huset och snokade som en vessla men nix pix mitt paket fanns inte. Men på onsdag morgon så hade jag meddelande om att paketet kommit med postbilen. Så posten måste ha kört runt med det paketet i evigheter. Tur hon inte skickat frukt eller färskvaror för då hade det gått åt pipsvängen.

Jag har lyckats tugga i mig en stor del av de mjuka kakorna men har mycket kvar i skrivbordslådan än.  Det känns kanoners att ha ett litet undanstoppslager.

Nu är det lördag och jag ska fortsätta sticka på en rimpa  i garnet moa från Järbo. Jag har ju två kransar kvar att göra och det här ska bli till en av dem. Förhoppningsvis kan jag visa upp resultatet i morgon.

Hoppas ni alla har en härlig lördag.

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Maidi
  Nov 24, 2013 @ 11:06:55

  Vi har varit i Japan för några år sen och då bodde vi hos en Japansk familj som min gubbe kände sedan tidigare.. Vilken upplevelse det var att få följa dom i deras vardag.. Speciellt roligt var det att vara med i köket när maten skulle göras..
  Hur som helst så får vi varje år julklapp från den här familjen och det är alltid så spännande att öppna ”Japanpaketet”.. Tyvärr måste jag väl säga att jag inte direkt gillar deras godis.. När vi fått nåt sånt så har jag tagit med det till jobbet och där har det försvunnit fort..

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 24, 2013 @ 12:45:59

   Ja Japan är ett annorlunda land. Min vän berättade att när man hyr lägenhet så måste man köpa spis och kyl själv och ställa in för det ingår inte i utrustningen. Dessutom har de ingen värme i husen så man måste också köpa egna värmeelement. Men elen är dyr så folk klär hellre på sig ordentligt när de är inne istället för att sätta på värmefläkten.

   Svara

 2. Carro
  Dec 03, 2013 @ 07:52:17

  Har du snaskat i dig allting än?
  Det är svårt att gå i affärer och låta bli å köpa för det finns så mycket som man vill dela med sig av och låta er uppleva men nu är jag mitt uppe i flytten som kostar en otroligt massa pengar (mitt eget fel eftersom jag väljer saker jag vill ha och inte bara det billigaste sämsta) så nästa paket dröjer nog till våren! Men det är bra, då kommer vårsortimentet med körsbärsblommesmak! ^^

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 03, 2013 @ 13:05:18

   Jag har ett litet lager kvar i lådan. Tro mig eller ej men det är faktiskt sant. Handla det du tycker om för du ska ju använda det varje dag. Du är ju duktig att handskas med pengar så jag tror det blir bra.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: