Marknadshelg

Hej hopp, nu är jag tillbaka efter en rolig marknadshelg. Marknaden var i Westerqvarn som ligger utanför Strömsholm. Det är en jättefin marknad med bara hantverk. På lördagen gick kommersen liiiite trögt men som genom ett trollslag så släppte det på söndagen så det blev en jättebra försäljningsdag.  Lite märkligt egentligen då det alltid brukar gå bäst på lördagen när det oftast är mer folk. Lördagen bjöd på eftermiddagsregn men hantverkarna var glada ändå. Det ska nog ganska mycket till för att man ska vika ner sig och förlora humöret. Vi har kul tillsammans. Jag tog några bilder på saker som jag tyckte var fina och som jag ville att ni skulle få se. Här har ni ett kanonexempel på vad man kan göra med ett par gamla pjäxor i antikstadiet

DSC00576Vid grannbordet hos oss så sitter två damer varav den ena arbetar i ull. Hon gör så fina saker och hon kardar och spinner och stickar av garnet. Men hon tovar också och broderar på det. Det ska ni få ett exempel på här (och nääääääädåååååå det är inte ett dugg suddigt…..eh?)

DSC00577På verandan utanför i smårugget stog en ung tjej som gjorde så fina decoupagegrejer. Hon hade decoupage på bl a kakelplattor. Hon använde sig av ett speciallack som hon skickade efter från utlandet. Hon härdade hela rasket så att det sedan tålde både värme och avtorkning. Här kommer bild på lite av vad hon hade

DSC00581Hmmm…. jösses! Jag ser nu att jag missade själva kakelplattorna som låg till höger lååååångt utanför bild. Någon kanonfotograf blir jag nog aldrig men jag kanske kan bli lite bättre dag för dag *S*.

Nu tar jag ledigt resten av söndagen och återkommer med några fler bilder en annan dag.

Hoppas ni alla haft en skön härlig vilsam skojig helg.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Nov 10, 2013 @ 20:01:26

  Så roligt att ni hade et bra trots regn. Men saknar bild på ert bord ju! Hoppas du fotade det..
  Vilka ljuvliga pjäxor! Måste vara himmelriket att få tillbringa sina sista dagar på ett så vackert sätt 🙂
  Skulle vilja prova på decoupage! Har hört att man kan härda över brödrosten ifall man inte köper en ”fön” till att torka fast servettmotivet. Måste kolla upp det närmare. Ljus blir ju så enormt fina med en bild eller text! Jag fortsätter virka muggunderlägg.. Har 4 klara nu! 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 10, 2013 @ 22:18:26

   Jag tog faktiskt ingen bild på mitt eget bord. Ganska typiskt. Ja prova decoupage det kanske är något för dig. Man ska alltid prova allting i alla fall en gång. Jag gillar också ljus med motiv. Du måste snart skicka en bild på allt du fixat och trixat ihop sedan senaste kortet.

   Svara

 2. Anne-Lie
  Nov 11, 2013 @ 08:46:01

  Haha…det finns ju fotokurser. (Skojar bara) trist att det var regnväder på marknaden, men ni verkar haft humöret på topp ändå….Mycket fint att köpa fanns det.
  Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 12, 2013 @ 14:23:28

   Min kamera är den enklast tänkbara. Ungefär vad jag klarar. Bara snäppet över gamla Instamatic *S*. Men jag får ligga i hårdträning eller åka på träningsläger.

   Svara

 3. Melody&M.E
  Nov 12, 2013 @ 00:01:11

  Så fina saker du visar! Den marknaden skulle jag velat besöka! Roligt att försäljningen gick bra på söndagen, det måste vara trist när det är det dåligt med besökare som handlar.
  Svar: Jag arbetade som ung några år på sjuhus, men det var på barnavdelning.
  Någon erfarenhet från vård med äldre har jag inte, men jag ser ju vad som får far lugn och vad som får honom att glömma värk och elände. Så tänker jag på hur jag själv skulle vilja ha det om jag vore i hans situation! Att kunna skratta tillsammans är den bästa medicinen!
  Kram M.e

  Svara

 4. bibbipson
  Nov 14, 2013 @ 02:24:50

  Tack för att du visar bilder från när du är på marknader, så roligt att se. Det är är ju olika försäljare alla gånger nästan. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: