Garn och böcker är det bästa jag vet

Jag håller ju på att sticka till julmarknaderna så det går åt lite garn. I fredags var jag i min garnaffär Avig och Rät i Torshälla och shoppade lite igen.  Tre härvor som skulle nystas upp och barnbarnet lyste med sin frånvaro. Nåja det var bara att montera upp grejerna och sätta fart för egen maskin. Men nog har jag blivit lite bortskämd med att barnbarnet fixar nystan åt mig.  Jag hade köpt 3 härvor Svarta Fårets Majagarn. Det är mjukt som en kattunge att sticka av och absolut klifritt. Så jag stickar med Majagarn mellan varven och när jag är absolut klifri så kan jag sticka emellan och sticka lite med ullgarn. Man får variera så det inte blir för lång tid med ullgarnet för då kliar jag ihjäl mig. Jag köpte en ny färg som jag inte stickat i tidigare. En melerad ljust syrenlila färg. Jag har stickat en mössa redan nu och den blev jättefin.  Här får ni se vad jag köpte

DSC00572En annan sak jag gillar väldigt mycket är böcker. Jag läser varje dag och har gjort det så länge jag kan minnas. Det betyder att jag konsumerar en väldans massa litteratur. Men jag gör så att det mesta jag läser köper jag på second hand för sedan har vi ett arbetsplatsbibliotek där jag lämnar in böckerna när jag har läst dem.  Återvinning när det är som bäst. Häromdagen gick jag in på Pingstkyrkans second hand och skulle kika efter böcker och då hade de rea på redan billiga böcker så istället för 5:- så kostade pocketböckerna 1:-/st. Billigare kan det ju inte bli. Jag köpte en hel skrälldus och nästan skuttade till bussen i ren glädje. Så nu har jag läsa ett tag framöver.

DSC00565Det blev lite blandad kompott men det är bara kul. Jag har börjat läsa Sagan om mig själv. Vissa böcker är skrämmande läsning. Men man behöver veta för att kunna förstå.  Glad är jag i alla fall för mina böcker som tillsammans med mitt garn känns som en stor rikedom. Bägge är kalas att ha sådana här dagar där dagsljuset inte orkar fram utan det ligger ett dunkel över nejden. Då tänder man sina ljus och plockar fram stickningen eller en bok och så är det bara att sätta igång att mysa. Jag har det så bra och jag är så tacksam för det.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Nov 03, 2013 @ 14:00:53

  Åh så lika vi är du och jag… 😀 Precis mina fällor: garn och billiga böcker! Jag köper nästan uteslutande på 2nd hand så det kan bli en kasse i veckan i bland! =-} Men tyvärr hinner jag inte läsa i den takt jag handlar så de samlas på hög, högt och lågt på våra 43 + 18 kvm!
  Bra att du sedan återvinner i din tur – så du får plats för fler. Har inte kommit så långt själv. För mej blir det bara försäljning av de dubbletter jag råkar köpa på mej. Just nu har jag TVå papperskassar fulla som ska få finnas med på mitt julbord i skolan för att få in en slant till Manduar.
  Trådar fästa på filten idag! Och jag sitter med fler UFOn som behöver få lite omsorg för att komma upp ur sina bortglömda påsar. Vädret lockar till pyssel!
  Vi har dock varit glada för varje regndroppe! Nu har äntligen fått vatten i vår brunn!!! Vilken pärs i nästan 2 månader utan snudd på toavatten. Men vi klarade det :-] Puh! Nu vill jag börja kunna duscha och tvätta hemma igen. Vilken lyx…
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 03, 2013 @ 14:27:27

   Grattis till vattnet då. Man klarar mer än man tror men ibland är det jobbigt.
   Hoppas du får sålt alla böcker så ramlar det in några kronor till Manduar.
   Ja du vad vore livet utan böcker och garn.

   Svara

 2. Melody&M.E
  Nov 04, 2013 @ 21:35:32

  Böcker köper jag hela tiden, men tyvärr inte på Second hand. Vet inte om det finns sådana här i staden. Jag klickar in på ad.libris då och då och sällan jag lämnar deras hemsida utan att jag köpt något. Mest blir det talböcker att lyssna på under promenader och bilresor, men kokböcker är jag också väldigt svag för!
  Garn har jag nästan lite köpstopp på just nu! Nog är det tur att det finns handarbete och böcker att ta till när regnet öser ner dag efter dag…
  Kram M.E

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: