En fästlig söndag

Efter en rejäl portion chicken tikka masala serverad av köksmästaren så fick jag helt plötsligt superkrafter. När allt var avdukat från bordet så plockade jag ner fästhögen från byrån i köket och flyttade ner den på köksbordet och sedan blev det fart och fläkt må ni tro. Det är knappt jag tror det själv men nu är varenda liten tråd fäst och allt är klart (för att starta på en ny hög).

DSC00558De små stickade mössorna, yemenvästen och sockorna utan häl går direkt ner i välgörenhetslådan som redan nu är ganska välfylld. Men det är bra att ha ett litet lager när någon  ny insamling drar igång. De två disktrasorna i lin och de virkade mössorna som ser ut som glittrande snölyktor ska nog med ut på julmarknad sedan. Dessa två mössor har min dotter virkat. Det finns mönster till yemenvästen och de stickade mössorna här i bloggen. Gå bara in på kategorin Mönster. Mössorna är ett kanonbra sätt att ta tillvara restgarner på.  Garnet till Yemenvästen fick jag skickat till mig från fina Maria, Knappmakerskan. Nu har garnet blivit till fjärrvärme som bara väntar på att få hamna på rätt ställe.

DSC00555Dessa fick fransar på sig idag på stora fästaredagen. Den lilla blå är en barnponcho som är stickad i Rozettis Pretty Baby och den stora trekantssjalen är stickad i Majagarn. Den stora får nog stanna här hemma för den är jag inte riktigt nöjd med. Det blev för långa ”ändar”.  Men barnponchon får nog följa med ut på marknad.

Det har varit en skön och vilsam helg så när som på tokrycket med allt trådfästande. Men så här i efterhand så känner jag mig så nöjd så nöjd. Nu har jag gett mannen ett uppdrag. Han ska få såga till lite smått åt mig. Vad det ska bli och vad det ska användas till får ni se i ett senare inlägg. Förmodligen mycket senare för ibland är startsträckan väldigt lång. Men det är helt ok för förr eller senare rasslar det bara till och saker och ting blir fixade i flygande fläng.

Hoppas ni alla haft en härlig helg. Jag har i alla fall haft en härligt festlig fästlig helg.

 

 

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 20, 2013 @ 21:18:07

  OJ – du gjorde det!! Och allt på en gång! 😀 Good for you! Själv har jag satt igång en massa projekt känns det som. Har kommit en rejäl bit på min Corner2corner-filt och är nu på god väg med hoptagningarna. Men så tog garnet slut och det var alldeles för mörkt att leta sig ut i garn-och bokfriggen. Så vad gör man då? Jo man sätter igång med maken till de stora tovningstofflorna. Men så vill man ju bara prooova den där filten som Bibbi brukar göra. Den på tvären. Hmmm. säkert 10 ggr repade jag upp innan jag fick till rätt tjocklek på stickorna till det dubbla garnet så att filten blir tjock och varm. Och så har jag ju sjalen på G. Den som jag bara har ett nystan till, som jag vägt så att det skulle räcka – men som inte gjorde det. Så det var till att repa upp till spetsen/intagningsstarten och lite till för att det nu ska räcka (förhpnvis..) Känns som jag testar nattgammal is hela tiden och inser att jag måste göra på annat sätt. Men lite kul är det ändå att prova sig fram för att få till nya tekniker och idéer.
  Vi spenderade en liten minisemester (tor-lö) vid havet utanför Gbg och njöt av sol och vatten=själaro.
  Hopp och hej fästartjej!

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 20, 2013 @ 21:32:52

   Med alla dessa bångstyriga projekt på gång så var det nog välbehövligt med en minisemester. Härligt. När det är knöligt så känner man sig extra nöjd när det blir klart. Att man faktiskt inte gav upp utan letade nya vägar. Hoppas i alla fall att saker och ting bara löser sig så du kan slutföra dina projekt utan fler knöligheter. Hmmm….jag drar också igång en hel flock projekt ungefär samtidigt. Det är ju så kul att börja med något nytt. Sådana är vi Carol.

   Svara

 2. Melody&M.E
  Okt 21, 2013 @ 19:14:24

  Fästa trådar är ingen favoritsysselsättning! I dag skulle jag gå och köpa mera garn till mina mormors rutor, men då har affären bestämt sig för att sluta med Drops garn och hade inte ett enda nystan kvar. Ja, det får bli att fästa trådar i kväll då och så leta i Malmö i morgon! Borde fått en varning när jag var där och köpte förra gången! Lyckades i alla fal avhålla mig från att köpa med mig garn till ett nytt projekt!
  Kram M.E

  Svara

 3. bibbipson
  Okt 22, 2013 @ 02:09:18

  Oj, vad mycket fint du gjort! Och gjort slut på fästhögen! Du är så himla duktig! Jag tycker den blev bra den grå trekantsjalen. Jättefin! 🙂

  Svara

 4. Maidi
  Okt 22, 2013 @ 12:10:32

  På något sätt blir jag alltid så glad när jag läser dina inlägg. Sitter här och småler för mig själv.. Stora fästaredagen 🙂 vilket bra ord…
  Mycket fint gör du hela tiden.. Jag ska precis börja på en poncho till ett av barnbarnen men har svårt att välja färger..

  Kram Maidi

  Svara

 5. Soili
  Okt 22, 2013 @ 17:55:47

  Det var en riktig dunderkalas du har haft, och sjutton så skönt när man klippt av den sista tråden.Har ett gäng med halvfärdiga saker som ligger….hoppar mellan stickning och virkning.Det mesta ska bli julklappar.
  Kram Soili

  Svara

 6. Melody&M.E
  Okt 25, 2013 @ 13:41:54

  Tack för alla fina ord du skriver hos mig! Så jobbigt för dig att inte gilla julen, men du är ju inte ensam om det. Jag har en moster som gärna går i ide sista november och inte kommer ut igen förrän så där 10 januari! Själv var jag nog inte så glad i julen när jag var barn, en del besvikelser förde den med sig, så jag tror att jag försöker ta igen det med att ge barn och barnbarn en sådan jul, jag själv skulle velat ha! Önskar dig en skön fortsättning på fredagen!
  Kram M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 25, 2013 @ 20:04:35

   Jag har lagt märke till att vi ofta har samma erfarenheter från vår barndom och som resulterar i samma tankar och känslor.
   Men vi kämpar på och gör tvärtemot för då blir det bra.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: