Baggymössa och halsvärmare

Nåja jag ligger inte helt på latsidan. Till vinterns marknader har jag stickat en baggymössa i Viking Balder (och fy hunnan va’ det kliade). Jag använde stickor nr 12. Halsvärmaren är stickad i Majagarn. Den är stickad efter detta  mönster som finns hos Knappmakerskan och heter tvåvarvsvärmare.

DSC00551Mönster till baggymössan:

Jag lade upp 30 maskor på stickor nr 12 och sedan stickade jag så långt så att det raka stycket gick runt huvudet. Maska av. Sy ihop långsidorna och dra med en tråd ihop ena kortsidan. Voila! Där har ni en prima mössa.

Jag stickade rätstickning den här gången men jag tror det blir bättre om man stickar 1 r och 1 av. Det blir nog spänstigare. Nästa gång ska jag bara lägga upp 28 maskor för jag stickar väldigt löst.

Halsvärmaren ska jag ge till min arbetskamrat som flyttar till Japan inom kort. Hon är en fryslort och behöver all extra värme hon kan få. Jag har dock inte sytt ihop sjalen till en tub utan tänkte vänta med det till överlämnandet då hon får bestämma själv om hon vill ha en sjal eller en tub.

Hoppas ni alla har en härlig solig söndag. Här står solen som spön i backen och det är kanonväder trots att det var kallt inatt och dimmigt i morse.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 13, 2013 @ 13:21:27

  Toppencool baggymössa! Vad hade du för garn? Sånt som var till st 12 eller tunnare? Tänker verkligen knycka detta mönster! :-] Du är duktig du på att göra egna mönster när andras mönster är som anvisningarna till IKEAS platta paket… :-§
  Jag har äntligen fått hjälp med beskrivningen till de stoora tofflorna som ska tovas. I beskrivningen hade Järbo ändrat till tjockare garn utan att skriva om intagningarna. Så kan det också vara! >-/ Och så ska det bli en liiten sjal om garnet räcker. Ska prova på att sy en spets runt om så att den blir riktigt fin. Sjalnålar kan man köpa hos Nitas hantverk (där alla pengar går till hjälp för flickor u ur sexslaveri i Nepal!) Ha en härlig söndag! Här väntar vi på solen men den är utlovad! Kramelikram

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 13, 2013 @ 14:59:56

   Garnet heter Viking Balder och är ett ullgarn. Det är stickor 7-8 egentligen men jag tog 12 för att få den luftig. Annars blir det åt pipsvängen för tätt och det är inte bra att svettas om huvudet. Lite ventilation är bra.

   Svara

 2. Maidi
  Okt 14, 2013 @ 11:39:01

  Kanske även jag ska ge mig på att sticka en sån här mössa.. Tror faktiskt att jag börjar direkt..

  Kram Maidi

  Svara

 3. Melody&M.E
  Okt 16, 2013 @ 19:54:43

  Önskar jag kunde ha en sådan där snygg mössa, men jag blir helt tokig efter fem minuter för det kliar så av stickade mössor! Men de är lagom stickprojekt framför TVn, så jag kanske kan göra en och ge bort! Bara 10 veckor till jul!
  Kram M.E

  Svara

 4. Millan
  Okt 17, 2013 @ 21:45:40

  Tack snälla Bibbi för din styrkekram i min blogg, det värmer! ❤
  Jättefin baggymössa du gjort, jag "längtar" tills jag återfår min pyssellust och "kan" skapa igen, hade en hel lista på alla julklappar som skulle virkas/stickas och pysslas innan allt tråkigt hände.
  Tråkigt med det kliande ullgarnet, om det är till någon tröst så var det iallafall väldigt fint! Fungerar det inte om du kanske tar någon receptfri allergitablett innan du börjar hantera garnet tror du? Synd om du ska behöva klia så mycket.
  Ha det så fint, kram Millancolin/Camilla

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 18, 2013 @ 13:09:33

   Hej, kul att se dig här. Hmmm….allergitablett har jag aldrig provat men jag ska göra det. Jag hoppas du kommer igång med lite pyssel snart igen. För det är också helande att låta sina fingrar skapa medan tankarna får lite ro. Kram till dig från mig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: