Lite gott och blandat

DSC00530Så här har ju köksbordet sett ut under en stor del av veckan. Men nu ni är mannens projekt klart och det har resulterat i detta:

DSC00541Snygga välplanerade fack till kökslådorna. Nymålat och grant. Det fick bli klippta tjocka diskdukar i botten för att grejerna inte ska fara ikring.

Det här blev toppen tycker jag. Vi har väldigt smala lådor och det var svårt att hitta besticklådor i plast som passade. De vi haft i alla år har varit för små med den påföljd att varje gång man dragit ut lådan så har insatsen flaxat omkring hej vilt där inne. Nu är allting stilla och lugnt i lådorna och det känns som en riktig höjdare.  Nåväl, diskdukarna ska bytas ut mot något annat men det var vad som fanns hemma och man tager vad man haver.

DSC00538Min arbetskamrat C är en riktigt rolig och udda person. Udda på ett bra sätt alltså. Hon har ju läst och studerat bl a japanska som hon nu talar flytande utan några problem. Jag har skrivit om henne tidigare i bloggen. Nu har hon till sin stora lycka fått jobb i Japan. Hon börjar sitt jobb där första november så hon slutar hos oss nästa vecka.  Det är synd för hon är en riktigt duktig medarbetare, noggrann och med en arbetsmoral utöver det vanliga. Men hon älskar sitt Japan så jag är glad för hennes skull. Hon har verkligen kämpat för att komma dit hon är idag.

Nåväl, C ska ju flytta till Japan inom kort. Men hur blir det då med julen? Älskar man julen och vill fira den tillsammans med sina vänner så firar man naturligtvis julen i oktober innan man flyttar. Så hon har helt enkelt flyttat på julen. Hon har hittills firat 1-3 advent och just idag firar hon julafton. Detta innebär att hon lyckats köpa en gran, julskinka och har julpyntat för fulla kanoner. Julklappar är inhandlade och mat lagad och bröd bakat och som ni ser på bilden godsaker har kokats. Så full julafton idag alltså med inspelad Kalle Ankas Jul som visas klockan tre. Helt fantastiskt.

Det bästa var att hon tog med sig smakprover på knäcken till mig på jobbet.  Knäck med smakerna: kokos, kanel, blåbär och rom. Ni må tro att det var smaskigt.

Jag kommer verkligen att sakna den här bönan när hon försvinner ut i världen. Men som tur är så finns ju datorn så man når varandra genom ett endaste knapptryck. Härligt!

8 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Carol
    Okt 05, 2013 @ 16:11:25

    Sicken go gubbe du har! Då var det väl värt att han fick belamra köksbordet hela veckan? Och vilken skön dam som firar jul så där i oktober! Alltså HELA paketet med advent och julmat och klappar. 😀 Och de där smakvarianterna på knäck har jag aldrig hört talas om! Kan du locka av henne recepten?? Här är det grått och mulet men regnar inte tillräckligt för att göra nån nytta i vår sinade brunn. 😦 Campinglivet är enerverande! Känner mej håglös i skapandet. Inget blir bra eller klart. Beskrivningar är obegripliga och svåra.. 😛 Nu har jag ryckt tag i ett Lovikkagarn för att prova med en annan sorts toffel och se ifall DET går att få till. Suck. Behöver komma loss! Lördagskram

    Svara

    • bibbishantverk
      Okt 05, 2013 @ 16:43:12

      Receptet är nog helt vanlig kolaknäck. Sedan delar hon upp satsen och smaksätter den olika bara.
      Åh så trist det är när man känner sig håglös och inget funkar i skapandet. Du kanske helt enkelt behöver ta en paus tills det känns skojigt igen.
      Men jag hoppas att det går finfint med lovikkagarnet och att du får slå ihop klackarna i ren glädje över det tjusiga resultatet.

      Svara

  2. Melody&M.E
    Okt 05, 2013 @ 16:11:42

    Plockade ju med mig mormors gamla köksbord hem från småland och i det sitter det också lådor där allt far omkring! Nu ska mannen få ta sig en titt på din mans projekt och jag hoppas att han blir inspirerad. Eller kanske jag ska vänta några dagar med lådorna för jag har nyss fått honom att säga ja till att tapetsera om sovrummet??
    Jag är glad att jag slipper fira julafton idag! Men lite förstår jag henne, julen är bra mysig! En knäck kan jag äta när som helst, den saken är säker!
    Kram M.E

    Svara

    • bibbishantverk
      Okt 05, 2013 @ 16:41:16

      Härligt att vi kunde ge inspiration!
      Var listig och vänta med lådorna tills han är klar med tapeterna. Låt honom andas ut ett ögonblick och känna sig helnöjd. Sen slår du till *S*

      Svara

  3. Carol
    Okt 05, 2013 @ 16:12:47

    OBS! Det blev helt fel ”gul gubbe” efter beskrivningarna. Skulle vara en med hängande tunga och matt uppsyn.

    Svara

  4. Anne-Lie
    Okt 05, 2013 @ 17:14:47

    Jättefint blev det i dina lådor.
    Vilken härlig jobbarkompis du har…och tittar man i affärerna så börjar de redan med julsakerna, kanske lika bra att fira julen nu.
    Kram!

    Svara

  5. Ninna
    Okt 05, 2013 @ 22:49:15

    Den där kökslådan är ju suverän! Både snitsig och snygg. Och praktisk. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag