Tidigare prestationer inom näverbranschen

Jag har ju försökt mig på en del olika hantverk under åren som gått. Det är kul att hitta något som man aldrig pryttlat med. Under ett par år var jag väldigt engagerad i skogsnäringen eller rättare sagt vad skogen kunde ge just mig. Näver. Ett härligt roligt material att jobba med. Men det blir lite tungt för händerna.  Men jag gjorde väskor, krus, buttar och den här näverskon som kommer på bild. Alla ordentliga människor (alltså inte jag) gnor in nävern med olja mellan varven så den håller sig mjuk och smidig. Den här skon är torr och det syns att nävern ”rest” på sig i kanterna. Det försvinner om man oljar och trycker till ordentligt igen.  Dessutom håller den längre om man sköter om den. Men den här stackars dojan har hängt i åratal utan att jag gjort något åt den. Den har tappat sin lyster. Men det ska åtgärdas. Eventuellt kan man ju som grädde på moset gå över den med dammtrasan.  Ibland upptäcker man att man är en riktig slarvmaja.

Visparna som står i skon gjorde min pappa och jag när jag var barn. Då var vi ute i maj och tog björksly och skalade och band ihop. Det var roligt. Skon är ungefär 40 cm.

DSC00513

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: