Provstickning med Nettogarnet och ny gjutform

Jorå’ nu är man på G igen. Jag har provstickat en trekantssjal av ull/soyagarnet jag köpte på Netto. Det går alla tiders att sticka av bortsett ifrån att det kliar som själva voj voj.  Men efter den här sjalen får ullgarnet vila och jag ska pryttla med snälla garner ett tag.

DSC00509För övrigt var jag förbi på Netto en sväng idag också och då hittade jag utestearingljus i en veckad form. Jag blev jätteglad för dessa veckade formar är kanonfina att gjuta betong i. Den var dock av mindre modell men det spelar ingen roll man kan ju gjuta små blomkrukor också.  Den veckade krukan är i plast och  ca 10 cm hög och 12 cm bred.

DSC00512

Jag har så många idéer just nu men har svårt att omsätta dem i praktiken. Men jag har en bok som jag noterar och skissar mina idéer i så jag kan gå tillbaka och hitta något nytt och kul att göra när fantasin tryter.  Det är dessutom jättebra att ha den där boken eftersom jag tydligen lider av någon slags teflonminne.  Men jag brukar försvara mitt dåliga minne med : -Mitt minne är bra…..men kort.  Jag skriver ständigt upp saker. I min almanacka, i idéboken, på whiteboardtavlan och med lappar här och var. Men vad fasen hjälper det när man sen glömmer att titta?

 

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Sep 17, 2013 @ 22:12:37

  Haha….det där låter vääääldigt bekant…..undrar om inte dom flesta av oss sticknördar lider av samma syndrom.Dom vise säger att det är bra att vara kreativ…..det håller demensen borta….hoppas att det stämmer.
  Regniga hälsningar..Kram ♥

  Svara

 2. bibbipson
  Sep 18, 2013 @ 16:01:36

  Hihi, det där låter som mig också. Kommer heller inte ihåg något, eller var jag skrivit upp det! Har också en (eller eg. tre ) böcker jag skriver in mina ideér i, för man tror att man skall komma ihåg det, men det gör man inte! Inte ens det man gjort, hur man gjorde det, kommer jag ihåg. Bra med anteckningar när man har teflonminne! Har också funderat på att gjuta i betong, ser jätteroligt ut. Fin ljusstake du fick tag på, den blir säkert jättebra att ljuta i! 🙂

  Svara

 3. Carol
  Sep 18, 2013 @ 21:16:42

  Hej där! Oj så snabbt du stickat med det stickiga garnet! Och snyggt blir det! Sånt bra tips med en kreativ minnesbok… Jag skulle behöva ha den för att verkligen komma till skott med alla nya saker jag SKULLE vilja göra men som sedan får falla i glömska/stryka på foten för något tryggare och vant. Hade ju som projekt i sommar att ordna alla mina nya mönster jag kopierat och printat ut sedan jag blev redigt stickbiten för två år sedan. En sån skattgömma. Men vad hjälper det om det aldrig blir nåt av dem? Ska nog ta en fin anteckningsbok och göra upp en liten drömkö 🙂 Tjingalong!

  Svara

 4. Melody&M.E
  Sep 19, 2013 @ 20:40:23

  Undrar vem du ska skänka den där sjalen till, någon som har läderhud?
  Kanske du kan fodra den med fleecetyg?
  Undrar om jag skulle börja skriva upp var jag lägger mina nycklar och min mobil?
  Det börjar bli varningstriangel på mitt minne!
  Kram
  M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 20, 2013 @ 11:36:17

   Trekantssjalen ska med ut på marknad. Du kan inte ana så mycket folk det finns som inte kan tänka sig att använda något annat material än ull i sina halsdukar/sjalar/mössor/vantar.

   Svara

 5. Carol
  Sep 21, 2013 @ 11:28:53

  Och MASSOR av garn…
  Smart att ta med den ut på marknad! Då får ju den som älskar sånt en underbar sjal att lysa och värma sig med! Kram du tappra ullstickare!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: