Ett garnklipp……….trodde jag

Häromsistens så kom reklam från Netto. De sålde soyagarn för 20:-/50g. Jisses så billigt tyckte jag och släpade fram plåtåsnan och trampade iväg.  Det var jättefina färger och jag shoppade glatt. Alla nystan låg i små påsar och min uppmärksamhet var nog inte vad den borde varit. När jag kom hem och började packa upp mitt fynd och öppnade en av påsarna och började klämma och känna så stack det välbekant i handflatorna. Hmmm…….soyagarn.  Jodå visst var det soyabönsextrakt i men det var också 70 % ull i garnet. Fint värre men inte för mig som är allergisk mot ull. Men har man släpat hem en påse ullgarn så får man väl sticka sig ur den knipan. Det är väl bara att sticka och klia…..sticka och klia….sticka och klia. Men jädrans orutinerat av mig att inte vara uppmärksam. Jag tog en bild på de ouppackade garnerna. Klickar ni på bilden så syns färgerna lite bättre. Lite intressant dock att man kan göra garnfynd på en affär som Netto. Det hade jag inte förväntat mig.

DSC00500Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska skutta av glädje inför mitt fynd eller om jag ska gråta för att jag var ouppmärksam.  I vilket fall så har jag börjat på en trekantssjal av det rosa/grå garnet och det blir nog bra. Men hunnan va’ de’ kliar.

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Sep 14, 2013 @ 15:05:56

  Haha, billigt var det! Men himla otur du hade, att du är allergisk mot ull är inte kul. Hoppas du kommer igenom ullgarnet utan allt för mycket kliande! 😉

  Svara

 2. Carol
  Sep 14, 2013 @ 19:36:40

  Sälj det vettja! Säkert många som skulle vilja fynda som du! Jag stod och höll i det men tyckte det var lite dyrt eftersom jag inte vet nåt om soyagarn. Är DET bra? Alltså utan ull?? Netto är en galet rolig affär! Har en precis nerför backen från jobbet och dit styrs stegen både ofta och i otid.. Nu det senaste året har de haft mkt garnrelaterat! Har köpt mängder av garn och stickor; både aluminium och bambu, både raka och rundstickor, virknålar och strumpstickor. :-} (Virknålar i bambu var inte så bra tyckte jag. Kanske var de lite ”cheap” och smått fnasiga som hakade i garnet hela tiden) Ha härlig helg!

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 14, 2013 @ 22:26:33

   Nä jag ska försöka sticka av det. Får ta lite i taget och klia mig under tiden *S*. Jag har börjat sticka på en trekantssjal och det är lätt att sticka av. Vad som är bra med soyagarn har jag inte en susning om. Kanske är lite som aloe vera-garn. Vi kan väl hoppas att det är något nyttigt i alla fall.

   Svara

 3. Melody&M.E
  Sep 14, 2013 @ 20:54:44

  Soyagarn har jag aldrig hört talas om! Ull har jag också svårt för, men jag brukar kunna sticka eller vika med det om det är bra kvalité. Däremot kan jag inte ha en ulltröja på mig! Då blir jag helt galen av allt kliande!
  Ser ut att vara fina färger du köpt! Är aldrig på Netto för det ligger så långt ifrån där jag bor!
  Ha en skön klifri kväl!
  Kram
  M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 14, 2013 @ 22:24:39

   Ja det är olika hur det är med ullgarn. En del kliar mer än andra. Jag stickar eller virkar bara en kvart åt gången med ullen. Sedan får man ta till annan stickning med snällare garn.

   Svara

 4. Ninna
  Sep 14, 2013 @ 23:09:09

  Jag hade inte en susning om att det finns soyagarn numera. Har inte stickat på hur många år som helst. Men jag gjorde det mycket förr!
  Men händerna sa stopp och belägg, och i näsan blev det också stopp…
  Jaja. Så kan det gå…

  Svara

 5. Maidi
  Sep 17, 2013 @ 09:48:18

  Tänk, jag blir alltid full i skratt när jag läser dina småtokiga inlägg.. Känn dig inte ensam för en sån tabbe hade jag också lätt gått på..
  Plåtåsna var ett nytt begrepp för mig. Det ska jag lägga på minnet 🙂

  Kram Maidi

  Svara

 6. Soili
  Sep 17, 2013 @ 13:00:47

  Ingen kul upptäckt precis.Det där har man ju råkat utför några gånger.Hjärnkontoret stänger av liksom,dom är på lunch eller nåt sånt.För man förstår inte hur man kan vara så urbota dum när man VET hur det blir.Här i närområdet finns det ingen Netto butik så jag har inte haft den äran att bekanta mej med garnet.
  Lyxigt i alla fall…att varje nystan är singelpackat.
  Att kalla en cykel för plåtåsna….häftigt kul tycker jag 🙂
  Kram Soili

  Svara

 7. Else
  Jan 25, 2014 @ 13:49:16

  Hej.
  Jag har gjort en kanonfin sjal i detta garn… MEN behöver ca ½ nysta för att göra det klart. Det är färg no 3. Har du något kvar jag kan köpa? Kontakta mig gärna på min mail, elskaa@hotmail.se

  Svara

 8. Rikke Stougaard
  Nov 26, 2015 @ 22:10:48

  Jeg vil meget gerne købe 3 nøgler af det orange, gule, grønne, blå!!! Jeg står lige og mangler, håber, at det kan lade sig gøre!!!

  Svara

 9. Anette
  Apr 04, 2022 @ 00:15:38

  Hej, har du något nystan kvar?

  Svara

  • Bibbis blandning
   Apr 04, 2022 @ 17:20:50

   Hej, det var nio år sedan jag skrev detta inlägg så det finns inte en trådände kvar av detta garn. Hoppas du hittar något annat fint och härligt garn. Må gott. Hälsningar Bibbi

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: