Glutenfritt bröd med frön

Jag har en arbetskamrat som troligen lider av glutenallergi. Nu ska hon köra glutenfritt i två veckor och har fått lite draghjälp av en anhörig som bakat ett gott hårt glutenfritt bröd åt henne.  Säkert har en och annan av er också problem med gluten så jag tänkte att jag skulle lägga ut receptet som C gav mig. Hon hade även med sig en bit av brödet till mig. Det var mycket fröigt och smakade jättegott tyckte jag. Eftersom jag fick det på jobbet så blir bilden lite halvtrist eftersom brödet bara ligger parkerat på ett vitt papper. Men ni får i alla fall en hint om hur det ser ut.

DSC00491 Fröbröd

1/2 dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
ev lite salt
3/4 dl rapsolja
2 dl hett vatten

Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll på vätskan.  Bre ut på bakplåtspapper, täck hela plåten.
Strö över flingsalt.
Grädda i 150 grader i 50-60 minuter.

Mumsa och njut!

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Millan
  Sep 07, 2013 @ 07:43:04

  Tack snälla för dina fina kommentarer i min blogg!
  Liknande glutenfritt knäckebröd har jag gjort förut, fast utan rapsolja och majsmjöl. Jag hade då enbart alla frön, och lite vatten ovanpå i en bunke och lät stå över natten i kylskåpet. På morgonen var det då en färdig ”smet” som gick att bre på plåten och grädda. Men blev hemskt sugen att prova varianten av receptet som du la ut, speciellt med flingsaltet ovanpå lät ju jättegott!

  Blomman du fick från kollegan i inlägget tidigare var jättefin! Älskar formen på krukan hon fått till, blir nästan lite nyfiken vad hon haft för form, eller kanske har hon gjort en gjutform själv? Supersnyggt iallafall, ser ut som en bakelse med fina blomman till!
  Hoppas du får en trevlig helg med massa hantverk! Jag ska nu hålla symaskinen sällskap en stund och få färdigt några ”dregglisar” till kommande bebis i loppisfyndade örngott från 50-60-talet. Ha det fint! / Millan

  Svara

 2. Ninna
  Sep 07, 2013 @ 10:20:24

  Jag har erfarenhet av det här med att baka glutenfritt och när det gäller mjukt bröd är inte majsmjöl så bra. Inte i större mängd i alla fall. Det smular mer än nåt annat. Antagligen fungerar det bättre när man har det i knäckebröd på det här viset.
  För en tid sedan fick jag ett liknande recept på fröknäcke av en jobbarkompis, där hon i stället har mandelmjöl samt en msk fiberhusk. Det blev väldigt gott det också.
  Önskar jag hade haft en kavel bara…
  http://latakockan.wordpress.com/2013/07/06/lise-lottes-froknacke/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: