Jag harvar på i sakta mak

Stickeriet går sakta när det är varmt ute.  Jag blir varm i händerna av garnet så på sommaren brukar jag faktiskt virka istället. Då virkar jag upp fönsterremsor till vintermarknaderna. Men så icke i sommar. Jag harvar istället på i sakta mak med min stickning. En revolutionerande uppfinning , som varit känd länge för alla som är vaknare än jag, är bambustickorna. Himmel och plättar så bra det är. Då kan jag sticka trots att det är sommar. Hmmm….jag ska nog skriva ett separat inlägg till bambustickornas lov.

Här är i alla fall lite som jag pryttlar med just nu

DSC00477Det är nästan en halv mössa klar i garnet Bella från Red Heart, en halv socka i garnet Baby från Red Heart och slutligen en yemenväst i större storlek i garnet Thea från Trysil Garn. Nystanen med Thea fick jag skickade till mig från den snälla Knappmakerskan.  Dessa tre alster hamnar i välgörenhetslådan så fort de är klara.

Och för den som undrar så nej jag har inte fäst trådarna på den förra laddningen jag visade upp. Men huvva nu blev jag påmind om det också.  Men jag har lite att stå i så idag blir det nog ingen fästfest.  Jag cyklade iväg till en loppis i närheten och köpte två böcker och dessa måste jag ju kika lite i och förmodligen kommer jag att hitta på ytterligare en massa mycket viktiga saker som gör att jag inte hinner fästa några trådar idag *visslar och skuttar lite fjönsigt för av avleda blickarna från fästhögen*

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Aug 17, 2013 @ 20:05:58

  Bambustickor är underbara….har kört med sådana ett antal år.Alla mina metallstickor fick avsked ….dom försvann slokörade till Stadmissionens försäljning. Hoppas att dom hittat en ny sticktant som sätter dom i arbete.
  Det där med att fästa trådar är ett dilemma.Jag har börjat fästa så fort plagget är klart…annars så blir dom liggandes…hur länge som hellst.
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 17, 2013 @ 20:14:57

   Jag ska göra precis som du Soili och packa ihop alla mina metallstickor och skänka dem till Röda Korset. Tunga och ”glidiga” men jag tror precis som du att någon annan sticktant kan få glädje utav dem.

   Svara

 2. Carol
  Aug 18, 2013 @ 14:52:54

  Men oj! Är bambustickor bra?? Har ett helt gäng som bara ligger och tittar surt på mej. Tycker att de är lite flimsiga.. Men OK då, får väl ge dem en ny chans. Skutta på du och gör roliga saker! Vad var det för böcker du köpte? Fakta/kreativa/skönlitt.?
  Imorgon börjar jobbet. Men eleverna har två extra dagar på sig att vänja sig vid tanken. Undrar om jag ens kommer reagera på väckarklockans pipande imorgon. Har ju tränat en vecka nu men inte hörsammat att gå upp då det ringt! :-/ Nähä. Tvätt att hänga…
  Ha det så gott du goa!

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 18, 2013 @ 15:55:54

   Jag hittade en bok om Anders och Emma Zorn på loppis. Den var riktigt bra så den läste jag det sista i i morse. Sedan har jag en bok om Stalingrad liggande. Den kan man inte sträckläsa precis utan får läsa lite i taget.

   Svara

 3. Carol
  Aug 19, 2013 @ 18:59:46

  Det är så spännande att läa om personers liv – såna man har hört om i ett sammanhang där de är kända. Men vilka var de bakom rollen, duken eller uppfinningen? Grattis till ett fynd Bibbi!. Stalingrad låter liiite tyngre…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: