Sushi

DSC00468Så otroligt vacker mat sushi är. Man äter ju med ögonen också och det ser så gott och fint ut. Tjusigt upplagt. Bara att hugga in. Men den som tror att sushi är smalmat kan glömma det blixtsnabbt för det är mycket socker i riset. Detta för att få det att hålla ihop ordentligt. Jag har en kompis som jobbat extra på en sushibar och han gick dit tidigt och fixade till riset med sockret. Förmodligen är det någon slags sockerlag eller något ditåt.

Den här portionen som ni ser på bilden klämde jag i mig när jag lunchade med min jobbarkompis i måndags. Sushi är sommarmat enligt mig. På vintern vill jag äta varm mat så då är det tji sushi i ett halvår. Men oj så gott det är när värmen kommer och det är dags för kall sommarmat igen.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Aug 14, 2013 @ 18:55:48

  Jag har aldrig ätit sushi!!

  Svara

 2. inte fan gör det det
  Aug 14, 2013 @ 19:16:45

  Älskar sushi- med eller utan socker!

  Svara

 3. Ninna
  Aug 15, 2013 @ 15:46:14

  Ser onekligen vackert ut! Men måste erkänna att jag aldrig ätit sushi.
  Och vad då – med eller utan socker????? Kan man få socker på sushi eller skojar ”inte fan…” ?
  För mat ska väl inte vara sött heller!!!!! Brrrr…. yeäackkkkk…

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 15, 2013 @ 19:35:13

   Jag tror hon menade att hon struntade i att det var socker i riset som används till sushi. Socker blandas med vinäger och kryddor och hälls i riset för att ge smak.

   Svara

   • Ninna
    Aug 15, 2013 @ 20:03:39

    Aha!!!! Typ en sorts vinegrätt då, fast utan olja.
    Men jag hade nog kunnat klara mig utan sockret ändå. Framför allt om man känner av det söta.

    Jag kommer ihåg en gång i Skåne då jag blev bjuden på lutfisk med skånsk senapssås. Senap är väl ok, tänkte jag, även om jag var van vid vitpeppar där jag kom ifrån.

    Men jag måtte ha varit väldigt oförskämd när jag spontant hojtade till: ”men såsen är ju söt!”, för min kompis som satt vid sidan om mig hyschade intensivt ner mig och förklarade sedan viskande att den skulle vara det.
    Jaja! Seder är olika!

 4. Melody&M.E
  Aug 15, 2013 @ 21:10:17

  Sushi äter vi inte så ofta! På vintern vill ha varm mat och det där riset har jag alltid varit tveksam till! Jag levde flera år på långsamma kolhydrater och då gick du inte äta sådant där grötris! Nu äter jag väl lite av varje, men tar hellre än sallad på sommaren!
  Luffarslöjden i förra inlägget är ju bara så fin! Hoppas han börjar tillverka igen när huset är färdigt, fast hus brukar ju aldrig bli helt färdiga! Krokarna är fantastiskt fina!
  Kram M.E

  Svara

 5. Soili
  Aug 17, 2013 @ 19:57:42

  Jag är sushi frälst.Skulle kunna äta det 7 dagar i veckan….lugnt :)Älskar det japanska köket…har flera kokböcker med japansmat…men jag har inte gjort sushi….ännu . Tror inte att det är så mycke socker i riset…vinägern dom använder har en sötaktig smak också.Japanska köket vet hur man frestar både gom och öga.
  Kram.

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 17, 2013 @ 20:00:00

   Ja japansk mat är verkligen en fest för både ögon och gom. Jag har en arbetskamrat som alltid lagar japanskt och hon brukar ta kort och visa mig när hon lagt upp maten.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: