Det hårt arbetande barnbarnet och en marknadshund

Hmmmm……..jag tror jag uppmuntrat och gett tillåtelse till barnarbete. Har man en jädra osis får man väl både barnavårdsnämnden och socialstyrelsen och gud vet vad efter sig. Men barnbarnet gillar att delta i olika husliga och pyssliga aktiviteter. Han var morfar behjälplig med att fixa till schweizare till dagens middag. Färs, skinka och ost…..killen har full koll på hur man fixar och trixar till en finfin biff.

Här hjälper han mormor att plocka röda vinbär. Frågan är bara från vilket håll han ska anfalla busken.  Här balanserar han på en pall som är både smal och lite vinglig. Men skam den som ger sig.  Kisen låg i som en liten utter och det hamnade en och annan femkrona i hans plånka. Då är det väl barnarbete kan jag tro.

DSC00460Vi hittade den allra minsta lilla snigeln på ett blad. Skalet var nog inte större än 3 mm. En babysnigel. Man kanske inte kan säga att sniglar är söta men jag tyckte faktiskt att den var det. Det är fantastiskt hur skalet växer ut åt den lilla snigeln.

Jag sålde några liter röda vinbär på onsdagsmarknaden sedan. Det var varmt varmt varmt och man höll på att dåndimpen mitt på det heta lilla torget. Men en härlig dag var det i alla fall.  En trött men storögd liten luden kille hälsade på men blev så trött att han lade sig tillrätta på människofoten straxt bredvid. Jag skulle ta ett så fint kort på det men då lyfte han på huvudet men man ser ändå att han söker det trygga för han har tassen kvar på mattes fot.

DSC00471

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Aug 08, 2013 @ 19:36:53

  Barn GILLAR att hjälpa till – de tär min absoluta övertygelse! Och får man en lite hacka så är det desto roligare – även om det inte är huvudgrejen. Tro mer på att du skapat Entrepenöranda i pöjken! 😉 Bra jobbat av er båda. Jag har köpt mer garn… Och lådor som inte kommer räcka på långa vägar att husera allt garn, inser jag… Håhåjaja.

  Svara

 2. MariaB
  Aug 09, 2013 @ 19:46:07

  Härlig kille! Det pris mina ädla söner begär för att överhuvudtaget tänka sig att plocka några sketna ger ett kilopris i nötfiléklassen. Så vi får snällt jobba på, gubben och jag (mest gubben). Lite mer detaljerade tips om ”svejsares” tillagning mottages tacksamt. Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: