Halvfärdiga arbeten

Ni som hängt med ett tag har sett den gula barnponchon jag stickade. Den var så enkel och så rolig att göra så jag har gjort 1 1/2 till. Tja den halva är nog snart klar den också. Den blå behöver jag sätta fransar på. Dessa har jag klippt till och de ligger hopknutna i en bunt och bara väntar på att jag ska ta tag i knytandet.  Sen är det lite olika mössor i diverse storlekar och ett par babysockar utan häl. Jösses så mycket trådar att fästa.  Varför varför varför fäster man dem inte direkt när man är klar med ett jobb. Det frågar jag mig vareviga gång jag upptäcker att det blivit en liten hög med färdiga grejer som ”bara” ska fästas trådar på. Jag hade ett jättebra knep ett tag. De småmössor jag stickade på kvällen fäste jag trådarna på på väg till jobbet dagen efter. Av någon anledning spårade den bra grejen ur men jag får nog försöka ta tag i det systemet igen för det funkade.  Mössorna ska i alla fall ner i välgörenhetskartongen för framtida bruk. Men jag har inte hört talas om någon insamling som vill ha ponchos utan de vill mest ha tröjor tror jag och är det något jag upptäckt så är det att någon tröjstickare är jag inte. Jag blir aldrig klar för jag tycker inte det är roligt.  Börjar jag sticka åt en baby så har han förmodligen konfirmerats innan jag är klar med tröjan.  Men jag är glad ändå för det finns så många andra som är helt otroliga tröjstickare.

DSC00462Sockorna är stickade i Red Hearts babygarn, ponchona i Rozetti Pretty baby och mössorna är av blandade restgarner.

Solen skiner och mannen och jag har varit ute på en kortare biltur och ätit lunch. Det kommer några bilder från det i ett senare inlägg.

Hoppas ni alla haft en härlig solig helg precis som vi haft.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Aug 04, 2013 @ 17:10:45

  Jag är precis tvärtemot. Jag älskar att sticka barntröjor, man kan variera dem hur mycket som helst. Håller på att sticka upp alla mina restgarner nu. Men du har mycket fint som ligger på ditt bord. Tråkigt är det att fästa trådar, men egentligen går det ganska snabbt.
  Kram från Anne-Lie

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 04, 2013 @ 17:16:54

   Härligt då finns de hopp för de små frusna. Jag beundrar alla som lyckas tillverka tröja efter tröja den ena vackrare än den andra. Själv har jag börjat med en femtimmarskofta som dessvärre ser ut att bli en 5-årskofta. Jag kommer liksom ingenstans. Får nog inse att det inte är min grej, repa upp det jag stickat och göra något annat av garnet istället.

   Svara

 2. Carol
  Aug 04, 2013 @ 21:00:17

  När jag började läsa Anne-Lies inlägg tänkte jag : JAA hon älskar att fästa trådar! 🙂 Kanske kan vi skicka alla våra ofäst-liga arbeten till henne! Men så såg jag vad hon menade.. :-} Fast det var ju underbart med en som kan och älskar att sticka tröjor också!
  Men jag har en teori ang. dina högar.. Du stickar helt enkelt för FORT! Du hinner inte ens reagera att du avslutar ett arbete innan nästa är på G 😉 Du måste ha armar som virvelvindar! Jag har äntligen gjort klart Pippimössan så den ska få åka till sin beställare för utprovning. Om den passar huvudet i fråga så kan jag utifrån den göra de andra två. Men igår satte jag mej med ett jättegulligt mönster på små runda virkade dukar = muggunderlägg. Jag är INTE duktigt att läsa mönster som du vet men detta hade bara 7 rader och det skulle jag väl klara? Den blev helt knasig! Såg ut som ett tivolikarusell! Totalt för många maskor så den blev böljande på ett icke vackert sätt… :-/ Tänkte lägga ut en bild till nån expert på nätet och skriva att jag gjorde PRECIS som det stod i mönstret – och titta! Men som tur var gick jag tillbaka till mönstret och lusläste. Och se: jag hade missförstått en mkt vital del som hade dubblerat maskantalet.. :-*} Men sedan gjorde jag två helt riktiga i olika garnsorter bara för att testa Kändes riktigt gött att klara det 🙂
  Och vet du – i torsdags besökte jag en väninna vars mor gått bort tidigare. Hon hade lämnat efter sig mängder av isländskt ullgarn och säkert 10 färdigstickade sjalar i ull! (Ska försöka repa upp dem då de inte är av senaste mode) Så här ska testas att tova i tvättmaskin! Sticka tofflor och tvätta i 60. Hoppas kunna sälja till förmån för AFFC 🙂 Jag behöver dina virvelvindsarmar Bibbi!
  Kramelikram

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 04, 2013 @ 22:06:36

   Jag har virvelvindsarmar men du har massor av ideer. Det borde vi kunna kombinera.
   Ha ha ja du och jag är riktiga mästare på att knöla till mönster.
   Jag brukar också virka små ”plättar” som folk köper endera för att använda som dukar eller som mellanlägg till fintallrikar. Hmmm…..jag kanske ska skriva ner mönstret som f n endast finns i mitt huvud. Det är enkelt men blir jättefint.
   Då har du ÄNNU MER garn nu då……men du….du behöver inte ha virvelvindsarmar. Var sak har sin tid och var och en jobbar i sin takt. Jag tror det blir jättefina tofflor av ullgarnet. Så snällt att du fick överta garnet och sjalarna.

   Svara

 3. Ninna
  Aug 04, 2013 @ 23:01:30

  På den tiden jag stickade, var det just tröjor jag gjorde. Hittade på egna mönster och höll på. Det var jättekul!
  Men nu gillar inte näsan och ögonen det där småttiga som ryker omkring, och mina händer klarar inte att vare sig sticka eller virka längre.
  Men då får man göra annat istället. 😀

  Svara

 4. Carol
  Aug 05, 2013 @ 13:09:23

  VET DU vad jag gjorde igår kväll? Istället för att sätta igång med ett nytt och roligt stickprojekt tog jag tag i de två pippimössor och en bandgarnssjal som legat och väntat på fästning. OCH GJORDE KLART dem! Tack för inspirerande blogginlägg Bibbi! Ja skriv gärna ner ditt mönster 🙂 Jo mycket garn har jag. Har t o m börjat drömma om mängden… Men det är ju kära bekymmer! Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 05, 2013 @ 15:14:22

   DUKTIGA CAROL! Härligt att du tog tag i det hela istället för att öka halvfärdigt och fästhögen. Hmmm……jag får nog göra detsamma och tänka att kan Carol så kan jag.
   Visst är det härligt med mycket mycket garn. Man är rik.

   Svara

 5. Soili
  Aug 06, 2013 @ 16:08:27

  Oj va’ många fina saker som ligger på border.Ja du…det där med att fästa garn,det är ett aber tror jag för dom flesta.Jag brukar i regel fästa med en gång…..men har kommit underfund om att det nog inte är så lyckat.Ibland blir inte stickningen riktigt vad jag har tänkt mej…så jag repar upp….och då blir det en och annan svavelosande salva…..inte kul att försöka hitta garnstumpen jag har sytt in.Så nu brukar det bli lite hursom….med fästandet.Ponchon kommer säkert till nytta dom också.Kram.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: