Onsdagsmarknad i Malmköping

I onsdags deltog jag och min kompis på en liten trevlig marknad i Malmköping. Det är egentligen en ”bondens egen marknad” men de ville ha med några vanliga hantverkare också för att få lite variation.  Marknaden hölls på det lilla torget i Malmköping och det var så till den milda grad hett så man höll på att få dåndimpen. Men det var mycket folk och alla var glada och jättetrevliga.

Mitt i den stekande värmen satt Olle Smed med sin portabla smedja och tillverkade vackra saker. Jag köpte några spikar av honom som jag ska ha till ett särskilt projekt som ännu bara finns i mitt huvud.

DSC00459Det fanns allt möjligt på den lilla marknaden, frukt, grönsaker,bär,  honung, bröd, praliner, korv, trådkonst, smycken, saft, kakor och bullar, dinkelmjöl och dinelbakade bröd och naturligtvis blommor. Jag hade med mig mina rödavinbärskakor och sålde ihop med lite hantverk.  Det var en härlig marknad som återkommer två onsdagar till. Onsdag denna vecka och onsdag nästa vecka. Är ni i krokarna så tycker jag ni ska besöka den lilla hemtrevliga marknaden.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Jul 29, 2013 @ 21:45:51

  Jag har varit på marknad idag….kvavt och varmt ute. Men nu regnar det hos mig.
  Sommarhälsningar från Anne-Lie

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jul 29, 2013 @ 22:35:34

  Synd att jag inte är i krokarna för då skulle jag komma direkt! Jag älskar sådana där marknader och alltid hittar man något att köpa! En vinbärskaka av dig vore ju inte så dumt!
  Ha det gott!
  kram
  M.E

  Svara

 3. bibbipson
  Jul 30, 2013 @ 01:06:20

  Så mysigt det låter och ser ut! Hade jag bott närmare hade jag kommit och kikat! 🙂

  Svara

 4. bibbishantverk
  Jul 30, 2013 @ 06:56:20

  Det hade varit riktigt roligt om ni kommit allihop så vi fått träffas ordentligt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: