Värmefnatt

Kors i jisses så varmt det varit idag. Termometern har visat på 30 grader och solen har vräkt ner över folk och fä.  Då kan man ju tänka sig att en vettig människa sitter i sin solstol under markisen och löser korsord eller stickar.DSC00433Men nu har jag verkligen förstått att jag inte är fullt så vettig som jag trott för inte satt jag där inte och gottade mig. Nädå jag låg på knäna med ändan i vädret, i och för sig i skuggan, precis här

DSC00434Huvvaligen. Det var många års döda grenar som skulle tas bort. Jag kom inte ens till hälften innan jag rivit mig, blivit biten av diverse insekter och kryp, trampat ner en massa smultronplantor samt svurit så våldsamt så det är ett herrans under att inte buskeländena fattade eld.  Usch så jag ångrar att jag inte tagit itu med det här tidigare. Men jag har lyckats smita genom att de döda grenarna inte har synts så mycket. Men i år kom de fram i ljuset och det var bara att ta sig själv i hampan och börja. Urk, det är lika tråkigt som att fästa trådar.

I morgon ska det bli regn men jag ska cykla till ”lilla tanten” så i morgon klarar jag mig undan. Om man blundar svinhårt och önskar det hårdaste man kan att buskskrället bara trollat bort alla döda grenar av sig självt när jag öppnar ögonen igen……tror ni det funkar?

*blundar och börjar mumla*

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Jul 14, 2013 @ 08:29:40

  Visst är det lite konstigt det där…alltså hur man är funtad som människa.Såklart att du skulle ha suttit där och myst med en stickning.Du får se det som en belöning i stället….fast tänk va fiffigt det vore om *blunda och mumla*kunde hjälpa.
  Ha en fortsatt bra dag.Kram.

  Svara

 2. Ninna
  Jul 14, 2013 @ 13:39:26

  Nu ska vi se! Idag söndag. Det blåser och är halvgrått och inte så varmt. Jag har klippt gräsmatteplutten och snyggat till på altanen.
  I går lördag. Då var det ganska behagligt med strax över 20 grader nånting. Satt ute och läste och hade det gott. Efter att migränen hade släppt så det gick…
  I förrgår var det fredag. DÅ var det varmt!!!! Och jag cyklade en lång runda och var helt mör sedan.
  Ska det bli regn sedan? Så det riktigt blir en svensk sommar?

  Svara

 3. Ninna
  Jul 14, 2013 @ 13:40:16

  Man måste ju passa på att ha det gott när man kan…
  Glömde jag tillägga…

  Svara

 4. bibbipson
  Jul 14, 2013 @ 15:01:42

  Ha ha, så roligt du skriver! 🙂 Låter som om det var jag i farten i trädgården, jag blundar också för ogräs, och väljer att se bara det vackra! Vi har inte soligt här idag, utan molnigt och lite blåsigt och inte så varmt, regnade inatt men det ser ut att komma en skur till snart. Så här väntar vi på solen nu! 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 14, 2013 @ 18:22:50

   Det är rätt, man ska koncentrera sig på det som är vackert och fint och njuta av det. Men ibland måste man ju hjälpa till att få fram det vackra. Idag är det mulet här och 18 grader varmt och jag njuter av svalkan.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: