Stickade bindor till Manduar

Nu har jag lyckats knåpa ihop fyra stycken stickade bindor som jag ska skicka till AFFC. De är stickade i grovt bomullsgarn. Mönster till stickade bindor kan du hitta här.

Tänk på att använda grövre stickor än vad som anges för garnet. Det ska vara luftigt och lätt.  Nu är väl de här färgerna kanske inte de ultimata att använda till bindor men det var det garn jag hade hemma.

DSC00419När man år 2013 sitter och stickar bindor på samma sätt som min mormor gjorde när hon var ung så blir man påmind om hur bra vi har det här. Vi traskar bara iväg till affären och köper färdiga bindor som används och slängs. Undrar om den moderna kvinnan här uppe ens skulle komma på idén att börja använda stickade bindor. Det är svårare att gå tillbaka än att gå framåt.

Ibland är det nyttigt att bli påmind om hur bra man har det.

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Jun 29, 2013 @ 18:27:38

  Det finns så många bra hjälporganisationer att skicka till. Just nu hinner jag inte med några ”Små” projekt. Håller på att sticka en kofta med pippimönster till min systerdotter. Alltså vuxenstorlek och det tar sin tid. Har en arm kvar att sticka.
  Kram!

  Svara

 2. Carol
  Jun 29, 2013 @ 21:31:59

  Tycker färgerna var jättefina ihop! Jag stickar i off white och det har slagit mej att det kanske inte blir så fint när det använts nån gång… Men då ser man iaf att det blivit renare efter tvätt. Hoppas de vet det där med kallt vatten! Ja huga ja. Skulle INTE vilja gå tillbaka på denna punkt! Min morfar blev en gång i tiden erbjuden att gå in i ett finansprojekt av en ny produkt ”som var för kvinnornas.. eum.. då de är lite opassliga.. en gång var månad…” Men äldstebroder som han var i Filadelfia så vågade han inte göra det 😉 Men tänk… Då hade nog vår familj varit mångmiljonärer vid det här laget 😉 Fast kanske lika bra att han backade. Vem vill ju bli miljonär?? När man kan ha det så bra som vi har det! :-] Kramis!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 29, 2013 @ 21:43:53

   Ja om inte om hade varit. Men han svarade utefter sin övertygelse och det var rätt gjort av honom. Förhoppningsvis var han en lycklig man utan alla dessa eventuella pengar. Men när man tänker på det i efterhand så ryser man nästan lite. Men som du säger……vi har det så bra som det är. /Kram

   Svara

 3. bibbipson
  Jun 30, 2013 @ 01:40:15

  Händig du är, och väldigt snäll verkar det som. Du gör så mycket gott för andra. 🙂

  Svara

 4. Carol
  Jun 30, 2013 @ 13:05:41

  Jag fick en gång för lääänge sedan en lapp av en kompis där det stod: ”Dina händer är fulla av kärlek”.
  De orden har jag också bevarat i mitt hjärta. Detta var då jag gick på högstadiet så jag vet inte vad som fick henna att skriva så. För då hade jag inte ens börjat tänka på att jag skulle arbeta med teckenspråk – t o m med dövblinda (som Verkligen är hands on!) – och att ha min glädje i att få Sticka och Skicka… Ibland blir man alldeles stum över det som andra ser i en.
  DU har helt klart ditt hjärta i dina varma händer Bibbi!! \ ❤ /
  Men du får inte bli stressad över alla behov! (ord hos Maria B) Allt ordnar sig på något sätt. Vi kan bara göra det vi kan. Annars blir det slitsamt och icke roligt! Var rädd om dej och hjärtat! Kramisar!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 30, 2013 @ 13:59:06

   Ännu fler vackra varma ord att spara i hjärtat.
   Jag stressar inte. Blir bara glad över att kunna sprida värme över världen. Jag har ju svårt att bara sitta och t ex se på tv utan måste ha något för händer annars somnar jag bara. På bussen stickar jag också. Gillar inte att slösa med min tid liksom. På det sättet växer högarna väldigt fort. Då är det gott att veta att man har någonstans man kan göra av det man producerar.
   Jag drar bara mitt lilla strå till den stora stacken och det känns gott inom mig.
   Tack för omtanken Carol.

   Svara

 5. Soili
  Jul 01, 2013 @ 18:05:31

  Fin samling.Mina stickningar just nu är blöjbyxor varvade med en och annan binda.

  Svara

 6. MariaB
  Jul 01, 2013 @ 20:34:16

  Hej på er damer. Här verkar ni ha trevligt. Jag vill också med på tåget med bindor. Har tittat in hos Soili som både stickat och virkat och undrar var jag ska börja… Garn har jag. Både ljusvekegarn och tjockt mjukt ekologiskt bomullsgarn (det finns en hel del i lådorna under sängen). Kan ni ge tips?

  Svara

 7. Anita Blomberg
  Jul 03, 2013 @ 15:52:54

  Hej på er i sommarvärmen! Det är så roligt att numera få gå till brevlådan! Det känns ju lite som julafton – undrar om ”Tomten har lämnat några paket” ! Och det har han ju! Tusen tack, Bibbi, ditt paket var det första i raden av många , hoppas jag! Perfekt att du skickade med tillklippta wettexbitar. Och precis som Carol så klokt påpekar att man kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon och många bäckar små.. TACK för just DITT bidrag! ha en fortsatt skön sommar! Kram från Anita

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: