Till ett barnhem i Rumänien

Jag läste Jennifers brev till Kyrkkaffebloggen och bestämde mig för att detta var något jag ville delta i. Jag har ju tidigare skickat direkt till Skara men nu kunde jag få med lite mer. Så jag och mannen får ta bilen och åka över till Jennifer och lämna ett bidrag. Det blir ju en del vintergrejer i form av vantar och annat men det är ju snart kallt igen.

DSC00405Jag hade även en del små kuddar och även lösa kuddvar att skicka med. Kuddvaren är praktiska med knytband och sydda i bomullstyg. Jag har dock inte sytt dem själv utan dessa är inköpta från annan hantverkare.  Innerkuddarna är köpta på IKEA för 12:-/st.

DSC00403Två större och ett par mindre filtar fanns också att tillgå i gömmorna så de åker med.

DSC00404Minsann hittade jag inte en påse gosedjur också. Dessa är lotterivinster som aldrig blivit lekta med. Vilken tur att man är som en hamster och sällan eller aldrig eller i alla fall ytterst motvilligt slänger något som går att använda.

DSC00406Jag ska försöka skärpa mig och fästa trådarna i en flock små mössor som jag har liggande så kan även de få resa med till Jennifer.

Dessutom ramlar det med lite begagnade saker i bra skick.  ett sovsäckstäcke med blixtlås, en stoooor mjuk filt, pussel och några vuxenjeans. Hoppas det var ok att skicka med större jeans men jag tänker att de kan nog komma väl till pass.  Har jag tur kan jag lägga vantarna på en 16″ barncykel också. Men det vet jag inte än.

Har ni garn över så kan ni väl sticka något litet och lägga i ett kuvert och skicka till Jennifer. Adressen finns i brevet ovan. Varje mån gör åt som min mormor sa. Allt är värdefullt. Stort som smått.

 

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jun 22, 2013 @ 15:13:27

  Oj vilket skepp du kommer lastat med! Helt underbara saker och väldigt fina! Har du virkat de där filtarna? Jag är säker på att även vuxenkläder kommer väl till pass!Och kanske en cykel!! Tänkte först skicka upp en del vintergrejer till Jennifer men insåg att det kommer bli väldigt dyrt. Få se om jag kan ta vägen förbi då jag åker till mina föräldrar – eller pytsa in dem i Skara. Själv har jag skickat mitt lilla paket till Sticka & skicka och nu satt igång med att sticka bindor till Manduar. Har kommit på en liten lättare variant så att de går fortare och utan att virka :-} Ha en härligt välsignad midsommar du fina storgivare! Ja visst är det bra att man är hamster i såna här sammanhang…

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 22, 2013 @ 16:51:08

   Ja jag har gjort filtarna. De två som hänger är virkade som en enda stor mormorsruta. De två som ligger är stickade.
   Nu blir jag nyfiken på hur du gör dina bindor. Jag började också att sticka sådana härom kvällen.
   Hoppas din helg har varit toppen också och att du har det gott och fint.

   Svara

 2. Soili
  Jun 23, 2013 @ 07:38:33

  Vilken härlig leverans du har med dej.Smart att åka dit i stället.
  Har funderat på bindor också….undrar bara vilket garn man ska använda ?
  Har inget ljusveke garn i min samling.
  Trevlig fortsättning på helgen

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 23, 2013 @ 10:37:32

   Det borde väl gå med vilket bomullsgarn som helst egentligen. Är det tunn tråd får man ta flera trådar tillsammans. Jag tror faktiskt inte att det måste vara just ljusvekegarn. Vartefter man tvättar bomullen så suger den ju åt sig vätska bättre. Vi får ta det garn vi har Soili. Jag använde garn som såldes billigt på Netto.

   Svara

 3. Carol
  Jun 24, 2013 @ 15:56:07

  Hej Bibbi och Soili! Vilket bomullsgarn som helst går nog – bara det inte är merceriserat (eller vad det heter) Jag stickar i ett ganska ”otvinnat” garn som jag köpt på en Syfestival som passar till str nr 4. Det blir nästan som en gammeldags skurduk.
  Jo jag gör så här: Lägger upp 34 m på stickor nr FEM! Det ska var luftigt! Stickar resår i ca 33 cm. Då DELAR jag arbetet och viker det dubbelt – och istf att maska av stickar jag ihop ”fram o baksidan” med en ny sticka: en m från framstickan med en från bakstickan. Då har jag sedan 17 m på stickan. Sticka två varv slätstickning. På 3.e v börjar jag ihoptagning: 1 m, sticka ihop 2, 1 m sticka ihop 2 varvet ut. Fortsätter så tills det bara är 2 kvar och stickar ihop dem till en.
  Då tar jag en virknål och virkar 20 lm som fästs med en sm där jag började virka.=ögla. I den andra kanten får man ju plocka upp 17 maskor men det är ändå smidigare än att hålla på och maska av arbetet och sedan virka upp ett ”fäste”.
  Sy ihop bindan från båda håll ca 11 cm mot mitten och lämna en 11 cm öppning i mitten.
  Fattar ni någonting av detta??
  Härlig TV-stickning när det bara är raka vägen i resår! 🙂
  Evinnerligen tack ifall ni stickar till Manduar! ❤
  Carol

  Svara

 4. Soili
  Jun 24, 2013 @ 19:05:59

  Tack för beskrivningen.Jag har massor med bomullsgarn.Tror att det mesta är icke merceriserat.Nu kommer nog min dotter och tro att jag blivit knäpp när jag berättar att jag ska sticka bindor…hihi.
  Kram.

  Svara

 5. Maidi
  Jun 25, 2013 @ 10:43:10

  Det var väldans vad det fanns mycket i dina gömmor.. Den som spar han har som det heter, men vad glada barnen som får sakerna ska bli..

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 25, 2013 @ 14:37:01

   Ja jisses du kan inte göra dig en föreställning om hur mycket jag har undanstoppat i skåp och lådor. Härligt att hitta ställen att skicka till. Då blir jag glad i hela mig.

   Svara

 6. Ann-Marie
  Jun 25, 2013 @ 20:27:18

  Kom ihåg att virka en lång luftmaskskedja eller liknande att knyta fast bindan runt midjan, den ska gå ner i öglorna.

  Svara

 7. Carol
  Jun 28, 2013 @ 00:40:27

  Har också tänkt på tygband till ”gördel”.
  Nu är det bindfrossa på facebook må du tro!
  Jag la ut en bild på ”mina” bindor och en blänkare om min variant som man kunde få som mönster om man ville. Och det ville folk!! Har skickat ut över 30 mönster tror jag. T o m till en som bodde i Toronto och skulle tipsa om bindstickningen till medlemmarna i sin stickgrupp DÄR! 🙂 Vi får övergå till blöjbyxor eller nåt tror jag 😉
  Nu är det natta!

  Svara

 8. Carol
  Jun 28, 2013 @ 00:41:57

  La ut blänkaren i en stickgrupp på facebook jag är med i som heter ”Mönsterarkivet”.

  Svara

 9. Trackback: Hjälpsändning och bloggandets vedermödor | Bibbis blandning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: