Skrin i trä och blomhalsband i pärlor

Tänkte visa några skrin som mannen C har tillverkat. Två olika storlekar på smyckesskrin och ett skrin för kortlekar.  Han har suttit hemma vid köksbordet med sina verktyg och doningar och grejat till dessa.  Någon gång ska jag kanske fota hela vårt köksbord för det är väldigt välanvänt hantverksmässigt.  De små pärlhalsbanden som ser ut som små blommor brukar jag sitta och trä mellan varven. Från början var de tänkta för barn men det är väldigt många vuxna som köpt till sig själva. Då lade jag till svart och silver och det är poppis.

DSC00400Det är kul att ha med lite av varje på marknaderna. Men ibland önskar man att precis allt tog slut så man någonsin fick börja om från början igen. Men det lär väl aldrig hända. Stickat ger jag ju bort till olika välgörenhetsinsamlingar när vintermarknaderna är över. Men resten samlas i lådor och skåp.  Det är i o f s bra att ha grejer tillgängliga när det kommer till att ge bort presenter t ex.

Man skulle ha en liiiiiten pyttebod på gården som man kunde använda som gårdsbutik. Det vore rackarns kul.  Är det någon av er som har en gårdsbutik?

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Jun 17, 2013 @ 14:31:21

  Så jättefina de är!

  Svara

 2. Carol
  Jun 17, 2013 @ 23:36:29

  Ingen gårdsbutik men däremot en proppfull pysselfriggebod ;-} Där är så mkt grejer nu så det knappt går att ens komma in. SÅ blir det nån regnig dag så hittas jag där…
  Du skulle bara veta hur mycket garn jag köpt de senaste veckorna. Hugaligen! Nu behöver jag ALDRG köpa en garnände mer – vilket jag naturligtvis kommer göra :-§ Ha det gott Bibbi!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 18, 2013 @ 14:08:36

   Man kan aldrig få för mycket garn. Det är bra att ha ett rejält lager utifall man får lust att sätta igång något. Det är svårt att låta bli att handla garn. Man får som Maria Knappmakerskan säger…..limhänder.

   Svara

 3. Anne-Lie
  Jun 19, 2013 @ 19:15:29

  Hej!
  Tack för din kommentar hos mig. Du verkar vara en sån där härligt kreativ människa. Jag fick mönstret till nallarna av min syster som arbetar på Röda Korset. Jag skicka r det gärna till dig om du hör av dig igen med din epostadress.
  Trevlig midsommar till dig.
  //Anne-Lie

  Svara

 4. Melody
  Jun 20, 2013 @ 20:40:26

  Någon gårdsbutik har jag inte, men en ibland funderar jag på att sätta ut en skylt nere vid vägen och se om jag kan sälja en del som står och tar plats i skrymslen och vrån! Så fina askar! Jag har en som min mormor fick när hon var ung, var visst vanligt förr att männen snidade fina skrin och gav till flickor de tyckte om.
  Kanske ett sätt att fråga ”chans” på!
  Önskar dig en riktigt skön Midsommar med mycket sol!
  Kram
  Melodys matte

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 20, 2013 @ 21:23:31

   Det vore väl en kanonidé. Men sen dröjer det ju inte länge förrän man samlat på sig nya bra-att-ha-saker från alla loppisar man besöker.
   Vilken härlig historia om askar. Min gubbe och jag har varit tillsammans i 31 år så askarna kom lite sent. Men bättre sent än aldrig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: