Åska, barnbarn och nynystat bomullsgarn

Tjosan hejsan idag är det söndag. Det har åskat så ända in i bänken här. Det t o m haglade ett tag.  Men det gav med sig ganska snart igen och solen bröt igenom.  Då kom dottern och barnbarnet cyklande och vi åt köttfärssås och spagetti tillsammans. Jag hade min egen sås gjord på corn och den var mumsig.  När vi ätit färdigt fick barnbarnet L syn på den öppnade kartongen i soffan. I den låg min alleles sprajdans nya nystmaskin som jag köpt på Tradera. Han ville prova att veva så jag hämtade en härva garn och satte upp. Han vevade så det stog härliga till.  Det blev ännu bättre när jag sa att han kunde få fem kronor nystanet (2 på varje härva).

DSC00391Nu har jag nog bortåt 10-15 härvor liggande men han fick nöja sig med att nysta upp tre stycken. Han tyckte det var jättekul och jag kände hur mina händer, axlar och nacke jublade av att slippa sitta och nysta.  Vi hade bestämt innan att vi skulle spela Bamses honungsjakt men han ville hellre nysta.  Så jag såg min chans att få en väldig massa virkgarn uppnystat utan att behöva anstränga mig det minsta. Medan han nystade hjälpte dottern mig med lite datatrix.  Så här blev resultatet av barnbarnets idoga vevande

DSC00394Nu har jag virkgarn fixt och färdigt så det är bara att sätta igång med virknålen.  Det beiga garnet har jag förresten köpt när jag var på Cypern.

Nu är det snart dags att börja ställa om sig från förnöjt hemmaslappande till att skeva iväg till jobbet igen i morgon. Vojne vojne. Jag hade gärna kunnat vara hemma lite till.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Jun 10, 2013 @ 17:46:21

  Härligt med händiga barnbarn…Superfina nystan…..en fröjd för ögat.Jag har nött ut en sån däe nystmackapär.Kuggarna var utslitna,det var ju väntat när dom är av plast….den bara slirade när jag skulle nysta, så nu måste jag ut på”jakt” efter en ny.Dyra som attans är dom, får ta en titt på Tradera.
  Regniga hälsningar// Soili

  Svara

 2. Tillevill
  Jun 10, 2013 @ 18:39:00

  Låter som en ganska mysig söndag trots åska och hagel! Här vara/är det riktigt busväder både igår och idag.
  Kram

  Svara

 3. Melody
  Jun 11, 2013 @ 21:47:45

  Ha ha så fort jag skulle kunna trassla till de där nystana så barnbarnen fick lite mera att göra! Vill bara tala om att min matte blev väldigt glad för den fina kommentaren i min blogg, så nu är chansen stor att det blir en blogg även framöver! Ha det gott!
  Puss från Melody

  Svara

 4. Maidi
  Jun 12, 2013 @ 10:25:40

  Jag fick minsann ingen hjälp med mitt nystande. Jag har varit och försett mig med en massa härvor som jag satt en hel eftermiddag och vevade upp. Det blir fina små nystan så lite roligt är det ju.. Vi ska upp till Jämtland i 5 veckor och då gäller det att ha med sig handarbete så det räcker 🙂

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 12, 2013 @ 14:30:40

   Ja det gäller att vara väl förberedd och ha med sig garn så det räcker och blir över. Men du har ju andra pysslerier för dig också som vi ser fram emot att få läsa om.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: