Strålande sol och de färdiga gummistövlarna

I morse när jag skulle flänga iväg till jobbet tio över sex så var det bara sex (6!) grader varmt ute. Huvva! Nu mot eftermiddagen och kvällningen har solen lyst så varmt över oss här. Det är härligt. Jag har suttit ute och löst korsord och bara myst…….och flinat lite åt svartvinbärsbusken som ska klippas. Men se det blir inget av med det idag. Nu har jag blivit klar med gummistövlarna jag skrivit om lite tidigare i bloggen. Jag har nämligen gjutit cement i dem och kört ner två öglar av hampsnöre och låtit det torka tillsammans. Öglorna är kanoners då man ska flytta stövlarna.  Det som syns av cementen på ovansidan ser lite ”smulig” ut. Jag hade nämligen inte så mycket cement kvar i säcken och hade inte för avsikt att köpa ytterligare en säck. Därför blandade jag i lite gårdsgrus och lite sandningsgrus för att det skulle räcka till. Då blev ytan lite smulig och skrovlig. Men gummistövlarna är testade som dörrstopp och de funkar kanoners. Det är huvudsaken.
De flesta som gjuter i stövlar skalar ju av gummit och låter cementen synas helt. Jag tyckte det var kul med lite annat. Färgen var klatschig och man blir lite småglad av att se stövlarna mot det mörka golvet och mattan. Pass på för här kommer bild på härligheten

DSC00388Stövlarna av storlek 32 är köpta på second hand.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jun 05, 2013 @ 19:12:57

  Du är ju bara för skön du! ;-D Detta var en total överraskning – dörrstoppar! Hur coola som helst Bibbi!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 05, 2013 @ 19:33:17

   Ja jag blev så trött på dörrskrället som ständigt blåste igen. Vi har en liten spricka i glaset på dörren och rätt som det är så brakar väl hela rutan ihop när dörren slår igen med full kraft. Så stövlarna blev perfekta.

   Svara

 2. Tillevill
  Jun 07, 2013 @ 00:16:53

  Kul att trilla in här! 🙂
  Vilka kanon fina dörrstopp! Som du sa, man blir verkligen glad av färgen! 🙂
  Hit vill jag fler gånger! Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  Svara

 3. Soili
  Jun 08, 2013 @ 10:17:00

  Haha…jätte bra dörrstopp.Håller med dej….dom stövlarna är tusen gånger finare än cementgrå stövlar.Ha en skön helg 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: