Gammeldags marknad

Igår var det gammeldags marknad i Malmköping. Jag och min kompis brukar stå där varje år. Det är en rolig och härlig marknad fylld med hantverk.  De flesta står på gågatan och torget men vi har alltid stått uppe mot heden. Där är det gräsmatta och lite skönare för fötter, ben och rygg att stå på än att stå på asfalten i många timmar.  Vi har haft samma plats i alla år och den är belägen under ett stort träd.  Det brukar vara kanoners att stå där i skuggan för de som står ute på heden har det väldigt varmt när solen ligger på.
Igår blåste det dock omåttligt och i skuggan blev det faktiskt kallt. Tanten bredvid mig hade vantarna på sig och damen i klädståndet bredvid oss på andra sidan fick hänga i tältstången större delen av dagen för att inte tältet skulle flyga till väders. Det bekymret hade inte vi……av följande anledning:

På väg till marknaden. Nästan framme utspelas följande:

Jag: jag tycker vi har mer plats i bilen än vad vi brukar ha. Men det kanske beror på att jag åker med ”lätt” packning idag.

Anki: ja jag tyckte också det blev väldigt gott om plats kvar när jag packat in mina grejer.
Jag: gott att det inte blev regn i alla fall. Det är skönt att kunna sätta upp tältet utan att allt blir blött.

Tystnad.

Tystnad.

Anki: Jag har inte packat  med tältet.

Jag: Va?
Anki: Jag har glömt att packa med tältet. Det är därför vi har så gott om plats i bilen.
Jag: Skojar du?
Anki: Nä
Jag: Nähä

Tystnad. Tystnad.

Anki: Ska jag vända och åka hem och hämta tältet?

Jag: Nä det sk*ter vi i. Det blir inget regn idag så vi klarar oss med bara borden. Och skulle det bli regn så är det ju bara att vi slänger ner alla grejer i lådor och väskor. Då blir ju inget blött och vi slipper i alla fall kämpa med att ta ner ett drypande vått tält.

Väl framme i Malmköping så plockade vi ur bilen. Då visade det sig att det även fattades ett bord. Ett litet extrabord vi brukar ha med och som vi använder när det finns extra utrymme. I och med att vi inte hade tältet med så försvann ju min naturliga upphängningsanordning för sjalar. Nåja vi trixade och donade och fick ihop det rätt skapligt. Men det såg lite jönsigt ut. Men det spelar inte så stor roll. Det var en dag och ibland blir saker knasiga. Men när man såg vilka besvär alla hade med sina tält så var i alla fall jag ganska glad att vi inte hade vårt uppe.  Men det innebar också att man blev exponerad för den kraftiga vinden under hela dagen. Inget lä att krypa in i. Så idag är kroppen lite sur på mig.

Eftersom det är en gammeldags marknad så är det ju många som klär sig i gammeldags kläder. Här är en bild på en fantastiskt vacker liten familj som strosade omkring på marknadsområdet

DSC00380Och för alla er som givetvis har undrat mycket. Jodå vi hade alla tältstängerna med (av någon anledning) men tak och väggar fattades.  Vi har åkt på marknader i mer än femton år och aldrig glömt tältet. Men någon gång ska väl vara den första……..och sista. Det blev i alla fall en glad och trevlig dag trots vissa motgångar. Jag shoppade den årliga tomatplantan  och tre påsar marknadschips till mannen.  Få se vad han tycker när (och om) tomaterna börjar komma. Det ska nämligen vara  lite avlånga tomater som dessutom är rosa till färgen.
Själv var jag otroligt sugen på en gammaldags klänning sydd av linne och gamla handdukar. Låter inte klokt men oj så fina de klänningarna var. Om ni klickar på bilden så kanske ni kan se lite av en klänning som hänger i bakgrunden. Tyvärr var dessa klänningar för dyra för min kassa. Men jag hoppas hon gjorde bra affärer för alla hennes kläder var otroligt välarbetade och fina.

Nu är det söndag och om någon halvtimme kommer barn och barnbarn.  Då blir det liv i luckan igen. Hoppas ni alla har en härlig söndag.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Maj 26, 2013 @ 21:13:23

  Vilken TUR att ni klarade er utan tältet… Gick försäljningen bra? Vilken underbar familj som gått fullt ut i klädfägring! (Och så tycker du ska spara dina veckopengar ett tag framöver och köpa dej en sån där handduksklänning som du ville ha!) Kramis!
  PS. Jag repade igår upp min spiralsocka som jag började med för 3 år sedan – och började om! Kanske blir den klar och får en maka så de kan åka till Rumäninen i insamlingen?? Tack för inspiration Bibbi!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 26, 2013 @ 22:44:11

   Jag tror på dig Carol. Så klart du fixar ett par spiralsockor. Kan jag så kan absolut du också *visar tummen upp*
   Försäljningen gick hyfsat men det bästa är marknadsatmosfären och alla människor man möter.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: