Gullvivor

Igår eftermiddag såg jag min granne A-M komma tassande över den oklippta gräsmattan hos mig.  Hon försökte få fast en bukett gullvivor på staketet in mot altanen men se tji fick hon. Jag flängde upp altandörren och tjoade  -jag ser dig nog.  De hade varit på landet och när de åkte hem hade hon tagit med sig en bukett gullvivor till mig. Hon vet att jag älskar gula blommor. Hon är så rar och omtänksam och vi är så glada att just hon är vår granne.  Det blev så fint på bordet, bortsett från att jag inte slätat till duken och plockat bort allt onödigt krafs som låg omkring. Men blommorna lyser som solar och gör mig glad varenda gång jag traskar in i köket.

DSC00375När jag var barn så hade vi sommarstuga och på våren gick min pappa upp i skogen och kom hem med en bukett gullvivor som jag fick att sätta i en vas. Så att få gullvivor är som att få tillbaka ett barndomsminne. Likadant med liljekonvaljer. Min pappa hade händer stora som dasslock och buketterna såg så små ut i hans hand.   Härligt att bli påmind om en älskad pappa.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Maidi
  Maj 21, 2013 @ 11:56:57

  Gullvivor är så jättevackra. Det är så synd att de inte står längre på sommaren..
  En annan gul blomma som står betydligt längre är Praktlysingen som jag också gillar skarpt..
  Vilka fina hjärtan du gjort med pälsgarn. Det får jag nog härma eftersom jag också älskar hjärtan i alla former..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: