Illgrön trekantssjal och nedmonterad kaprifol

Äntligen har jag blockat trekantssjalen som legat färdig ganska länge. Så nu har jag bara en kvar att blocka.  Det ska på fransar på den här gröna faran så det får jag ta tag i per pronto.  Jag har använt gästsängens madrass till att nåla ut sjalar på. Nu ska barnbarnet få överta den sängen för den han har har han vuxit ur. Så var i hunnan ska jag vara nu och blocka? Apropå att blocka på madrassen. Barnbarnet pep lite och ropade på mig sist han skulle sova här.  -Mormor, titta, jag hittade en knappnål i sängen. Hoppsan! Jag får klura ut något annat ställe att spänna ut stickat på helt enkelt.

DSC00363Idag skiner solen men jag har inte gjort så mycket nytta. Man måste ju vila lite ibland så man inte tappar sugen. Istället har jag stickat på några mössor i bomull. Dessa ska få färdas över vattnet så småningom.  Som ni sett på tidigare bild här på bloggen så skulle jag klippa ner kaprifolen och få den att starta om. Nu är det klart så nu är det snart upp till kaprifolen att sätta full fräs. Jag ska i o f s gräva lite omkring och lägga på gödsel. Men var sak har sin tid.  Dessutom kom jag på att det är nog bra läge att passa på att olja staketet innan något växt upp.

DSC00369
Jag har kommit på att det går åt väldigt mycket tid och ork att pyssla med den ytterst lilla trädgård vi har till radhuset. Förr fixade mannen allt så då tänkte jag faktiskt inte på hur mycket arbete det var. Det blev ju liksom bara gjort. Nu när jag ska göra det mesta själv så är det väldigt ”stönigt” inne i mig. Jisses man får ju ligga i som en jädra gnu för att få allt fixt och färdigt. Precis när man trodde att allt var klart så dyker det upp nya saker som måste göras. Det ska klippas bort grenar som inte fick några blad och det ska oljas och målas kors och tvärs.
En dag när sinnet rann till så tyckte jag att nu tar jag och asfalterar hela sk*ten så slipper man det här. Men så tycker jag ju givetvis inte egentligen. Det är ju så vackert när allt är grönt och fint och allt är ordnat för sommaren. Det är bara vägen dit som är knölig och bökig.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Maj 13, 2013 @ 20:59:52

  Man tycker ju att det borde gå att fixa grön asfalt. Tycker man… Du är duktig som orkar gnua. 🙂

  Svara

 2. Soili
  Maj 16, 2013 @ 08:59:11

  Fin sjal…grönt är skönt..man blir sommarglad av färgen.
  Mycke pyssel med trädgård när solen börjar värma…men det blir fint när det blir klart.
  Soliga hälsningar.Soili

  Svara

 3. Carol
  Maj 16, 2013 @ 10:22:18

  Hej Bibbi! Vi har haft internethaveri i 13 dagar så jag har varit väldigt off på bloggkollarfronten.. Nu ska jag njuta hejdlöst av dina härliga inlägg 🙂 Trädgårdar är fina och underbara – när nån annan sköter dem! Min man är ett fantastiskt planterargeni och har gjort underbara rabatter i vår trädgård. MEN nu börjar vi båda tröttna på att rensa ogräs HELA sommaren och hålla efter allt så det ser OK ut. Hmmm. Och så är det huset som ska underhållas.Ev målning denna sommar PEST o pina! Men inser att jag kommer få inse att det som BLIR gjort = toppen. Det som inte blir gjort = so what?! Kram du härliga gnu!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 16, 2013 @ 14:24:20

   Härligt att ha dig tillbaka Carol. Jag trodde du hade lessnat.
   Kanske är det bra att vara utan dator tidvis för då får man lite annat gjort.
   Kram till dig från mig

   Svara

 4. Carol
  Maj 18, 2013 @ 21:37:35

  Nej int´ har jag lessnat int! 🙂 Ja, det var inte så roligt att va utan den lilla uppkopplingen till omvärlden… Tänk så mkt man använder denna mojäng till! Men jag läste desto mer på kvällarna – och kom i säng i vettig tid… Tänk att det är sommar nu! =-D Underbara ljuvlighet! Kramkram!

  Svara

 5. Carol
  Maj 18, 2013 @ 21:42:19

  OCH – underbart att du verkar vara i rejäla skapartag nu! :-)) Vad hände? Drack du nåt elixir som löste upp skapartorkan? Så roligt att se vad som händer i dina händer!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 18, 2013 @ 22:24:21

   Det vete hunnan hur jag kom ur torkan. Jag liksom rann ur den på något sätt tror jag. Väntade ut hopplösheten. Rätt som det var så var det kul att joxa och fixa igen.

   Svara

 6. Carol
  Maj 19, 2013 @ 12:10:40

  Underbart! ❤

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: