Virkad Sverigedocka och servetter med fjärilar

Jag fortsätter att tjata om mina fantastiska grannar. Idag när jag tassade ut för att titta på fåglarna (m a o röka) så låg det ett rött glansigt paket på verandans sittbräda. Den innehöll den finaste Sverigeflickan jag sett. Min granne B har lagt ner mycket jobb och känsla när hon virkat den. Hon är pillerillets okrönta mästarinna. Jag skulle inte få ihop en sådan docka om så livet hängde på det.  Så här kommer en bild på dockan

DSC00340Och nu till servetterna. Jag älskar servetter. Jag har alltid servetter framme på bordet för det gör mig glad. För lite sedan så utvecklade jag en ide för B:s make A om hur jag ville att häcken vid garagen skulle styras upp. Förra veckan så startade jag projektet och det dröjde inte länge förrän A var ute och gick loss på de döa’ grenarna som en riktig Terminator. Så han gjorde faktiskt det mesta grovjobbet och jag trixade lite med finliret på slutet. Ändå var det jag som hade en present liggande på verandans sittbräda en kväll. Då fick jag ett paket sommarservetter med blommor och fjärilar på. Hmmm…….jag förstår inte logiken i det  för det var ju han som skulle ha en present av mig för att han övertog det tunga jobbet med att gräva/hacka/svära för att få upp alla låååånga rötter.

Eftersom jag inte var listig nog att ta dockan på bild för sig och servetterna på bild för sig så kommer nu en repris på den övre bilden. Men nu ska ni bara titta på servetterna för dockan presenterades ju på bilden ovan. Låter det knepigt? Då är det förmodligen knepigt

DSC00339Å andra sidan är dockan så himla fin och välgjord så den tål att tittas på hur många gånger som helst med sin vackra blomkrans och den lilla väskan. T o m krusiduller runt blusärmen. Tack finaste och raraste A och B för att ni finns och för att ni är våra varma, rara och omtänksamma vänner. Ni är guld värda.

Sköna Maj välkommen till vår bygd igen. Hoppas ni alla har en härlig solig Första Maj.

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Carol
    Maj 16, 2013 @ 10:36:15

    Vilka ljuvliga grannar ni har båda två! 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: