Tjolahopp tjolahej

Solen skiner idag på första maj och det är härligt väder. Detta fick mig att störas av mitt dåliga samvete. Jag borde givetvis ha fixat altanen och spolat av utemöblerna som stått och blivit sunkiga under vintern.  Dessutom har jag inte ens kommit igång med att klippa ner den gamla kaprifolen. Usch så lat jag är egentligen. Men det finns ju så himla mycket annat som är roligare att göra.  Så här ska ni få se dagens dilemma. Här kommer alternativen. Ni får gissa vilket jag gjorde. Men tänk efter noga för ni får bara en gissning var. Tror ni att jag sanerade på altanen och fixade så det blev sittvänligt?

DSC00342Eller tror ni att jag fortsatte med att ”klä på” trådhjärtat jag böjde till i förmiddags? Det är jättekul att virka pälsgarn runt tråden och dessutom blir det gulligt och rart.

DSC00341Men jisses så duktiga ni är på att gissa gott folk. För naturligtvis gjorde jag det här:

DSC00343Så nu kan jag ju i lugn och ro sätta mig och fortsätta klä på trådhjärtat. Det är ju snart dags för första vårmarknaden så det gäller att ha lite smått och gott med sig ut.  Ska nog göra några fler vita och jag ska även prova med rött pälsgarn. Ibland är det kanonkul att inte bara göra nyttosaker som mössor, vantar och sjalar. Man behöver ju lite för själen också. Dessutom är det bra presentgrejer.  Alla mår bra av att få ett hjärta.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody
  Maj 02, 2013 @ 08:29:40

  Här ligger jag efter väldigt mycket med trädgårdsarbetet, men så blir det när man tar sig ett par semesterveckor utomlands, så bara gilla läget!
  Svar: Nej politiker är nog inget för mig. Jag skulle vara arg jämt och aldrig kunna hålla tyst när jag borde… dessutom tycker jag de där politikerna lovar och lovar och när de väl får makt så bara tänker de på sin egen vinning.
  Jag får nog fortsätta att strida på gräsrotsnivå!
  Kram
  Melodys matte

  Svara

 2. La Donna Jonna
  Maj 05, 2013 @ 09:54:11

  Tror att trådhjärtan blir en hit på marknaden. Som du säger alla mår bra av ett hjärta. Och Jisses vilken härlig uteplats du har! Perfekt för att till fullo njuta av vårsol!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 05, 2013 @ 11:05:06

   Hjärtan och änglar är något jag alltid varit förtjust i. Jag försökte vrida till trådänglar tidigare men det gick helt åt pipsvängen. Man har bilden i huvudet men får inte ut den via fingrarna till tråden. Men hjärtan är fint.
   På en marknad var det en äldre herre som köpte två trådhjärtan som var ”påklädda” med spets. Han skulle ge det större till sin hustru och ett mindre till sin svägerska. Då känns det gott i det egna kroppsliga hjärtat.

   Svara

 3. Carol
  Maj 16, 2013 @ 10:34:17

  ”All you need is love!” ❤

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: