Småpysslat

Idag har jag haft en ensam-hemma-dag. Då passade jag på att strunta i städandet och tog och fixade i ordning de två stora konservburkarna jag släpade hem för en evighet sedan. Jag klädde dem med vaxduk. Jag är nöjd med resultatet. De ska stå ute med lavendelplantor i så ruskan som syns på bilden är med bara som rekvisita. Detta innebär också att jag betat av lite på min att-göra-hög.  Jag fick en rejäl bit vaxduk kvar eftersom jag köpt en meter. Det räcker  till en liten duk också.

DSC00336Efter den lilla gulliga bilden kommer det en som inte är det minsta gullig. Jag skulle ju egentligen städat idag. Ute. Vi har två stycken urgamla kaprifoler som totalt gett upp andan. De har kollapsat i någon slags hysteriskt virrvarr i markhöjd.  Jag har haft löss på dem tre år i rad. Jag har sprutat med ditten och datten som folk har rekommenderat. Nu ska jag göra helt om. Jag tänker klippa ner hela rasket jäms med marken och gräva omkring och lägga på hästsk*t. Knappmakerskan tipsade om det så det är värt att prova. Tänkte också att jag skulle sätta ner ett par plantor humle för att få en ”vägg”. Överliggarna och de skruttiga spaljéerna skall tas bort och ersättas av nytt. Hela staketet ska oljas och även altanen och staketet runt den. Så hur jag har mage att sätta mig och myspyssla när jag har så mycket att fixa det vete tusingen.  Men jag räknar med en låååååång sommar så jag hinner nog  mål sinom tid. Se upp för här kommer bilden

DSC00338I morgon kommer dotter och barnbarn. Han ska få med sig matlåda från mormor och morfar. De får ju ingen skolmat på måndag och ska ha med sig kall mat i kylväska.  Eftersom han älskar pannkakor så ska han få en laddning som han kan snaska på i plugget. Pannkaka är ju utmärkt kall mat. Jag har lite annat på lut också men det kan jag inte skriva om här eftersom dottern läser min blogg och det ska bli en överraskning.

Hoppas ni alla haft en härlig lördag och att söndagen blir snäll emot er.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Apr 27, 2013 @ 20:36:32

  Så fina de blev dina konservburkar! Måste säga att jag undrade lite vad du skulle ha dem till 😉 Och nog ska det bli tid i sommar för allt vi tänker att vi ska göra… Vi har ett massivt jobb här också. Altanräcken x 2 + trappräcke som fjällar överallt och måste tvättas, skarpas och målas. Maken hintar om att vi eg borde måla om hela huset – men det hoppas jag vi slipper! Även om vi har ett pyttelitet hus så är det ändå ett mastodontjobb enligt min mening. :-§ Och det är jag som har sommarlov…
  Förutom att vi ska jaga ogräs! Förra sommaren fick vi ge upp för det växte över vår förmåga att hålla det i schack. Här går det långsamt fram med mina senaste mössor. Får nog ta och avsluta den ena ikväll framför TVn. Ha en mysig dag imorn!

  Svara

  • bibbishantverk
   Apr 27, 2013 @ 20:49:46

   När det är vinter ska det skottas och hackas is. När så äntligen våren och sommaren kommer ska man ligga i som en gnu med att rensa, måla, vattna och allt möjligt annat. När ska vi få semester Carol? Eller också är det bara bra att man håller igång. Men ibland vill man bara ligga i solstolen (i skuggan) och vippa med tårna och den tiden måste man ta sig.

   Svara

 2. MariaB
  Apr 28, 2013 @ 21:13:26

  Härliga burkar. Själv har jag målat mina med samma nyans som köksväggarna och har burkarna inomhus. Limmar du? Småpyssel är inte att förakta. Fastän man använder mindre av musklerna får hjärnan arbeta flitigt. Kreativitet för människan är som hästsk*t för en klematis.

  Svara

  • bibbishantverk
   Apr 28, 2013 @ 22:15:32

   Ja jag limmade. Det såg liiiiite knepigt och bubbligt ut innan det hade torkat. Men sen blev det fint.
   Jag känner att det börjar lossna lite på kreativitetsfronten nu och det är jag glad för. Lite mer gödsel så är man i topptrim igen.

   Svara

 3. Maidi
  Apr 30, 2013 @ 13:09:00

  Ja där fick jag ju svaret innan jag hann fråga.. Jag har aldrig använt vaxduk och undrade då om du limmat och det hade du ju..
  Själv ska jag snart ge mig på att göra en till ballonglampa..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: