Virkad ”bitring” av bomullsgarn

Idag provar jag på lite nytt. Jag har virkat ihop ringar i olika storlekar och färger till en babyleksak. Jag virkade i bomullsgarn och med virknål 3,5. Lätt som en plätt då man bara börjar med att göra en rad luftmaskor som man sluter till en ring med en smygmaska. Sedan virkar man bara på så det blir som ett rör. Jag virkade lite olika höjd på rören. När röret är tillräckligt högt så viker man det dubbelt och virkar ihop det med smygmaskor.  Sedan lägger man upp för en ny ring. Innan man fäster ihop den så ska den träs genom första ringen. Och så fortsätter man med så många ringar man vill ha på rad.  På bilden ser ni två färdiga och en som just ska vikas ner och virkas ihop. Har ni några frågor så är det bara att hojta till i kommentarsfältet.

DSC00322Detta känns som ett lagom söndagspyssel för mig. Jag har varit inne och nosat på en massa bloggar och i en av dem (som jag dessvärre inte minns vilken det var) så fann jag denna beskrivning på ringarna. Mina egna nyframfumlade ringar är inte precis lika välformade som de i länken. Å andra sidan gör jag olika storlekar på ringarna så det får väl vara en förmildrande omständighet. Men det var kul och det går fort. Dessa är virkade med ganska tjockt bomullsgarn men jag ska prova att göra dem i tunnare garn också. Blir de tillräckligt bra så får de följa med ut en marknadssväng. Tjosan hejsan nu ringlar jag vidare *virk virk*

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 31, 2013 @ 19:30:22

  Åh, de ser jättemumsiga ut att gnaga på! Blir nog en försälningssuccé Bibbi! Keep on virking!

  Svara

 2. Maidi
  Apr 02, 2013 @ 10:56:02

  Precis den bilden har jag också sparat. Jag fick en del idéer om att göra såna roliga kedjor men nu har jag glömt mina briljanta idéer tyvärr. De kommer säkert tillbaka och bilden har jag kvar..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: