Kycklingpajer

Idag har det varit en ganska lugn dag tycker jag. Mannen C har farit iväg och speltränat med sina kamrater så jag har varit ensam hemma idag.  Jag flaxade iväg till affären och köpte grädde för jag hade en ide om att jag skulle göra pajer. Jag hade grillad kyckling kvar som jag fryst ner men nu åkte den fram.  Istället för att göra en stor så använder jag nästan alltid mindre aluminiumformar. Det blir perfekt.

DSC00317Här kommer receptet: Deg:
125 g margarin
3 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 1/2 msk vatten

Jobba ihop degen och låt den vila i kylen 1 timme (man kan ha den liggande i kylen över natten om man vill det)

Tryck ut degen i formarna och fyll formarna med det du vill ha i. Jag hade kyckling och paprika den här gången. Men du kan ha köttfärs och grönsaker eller broccoli. Det går ju att variera i oändlighet efter tycke och smak.

Sedan gör man en sås som man häller över hela härligheten. Sås:
2 ägg (jag tog tre här för de var så små)
2 dl grädde (jag tog 2,5 eftersom jag hade extra ägg)
1 tsk maisenamjöl
75 g parmesanost
Vispa ihop  tillsammans med salt och peppar och andra kryddor om man vill ha det.
Häll smeten över pajen. Strö sedan över riven parmesan.
Grädda mitt i ugnen 30 minuter i 225 grader.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Carol Thuresson
    Mar 23, 2013 @ 21:10:19

    MUMS säger jag bara! :-9

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: