Myseftermiddag med barnbarnet

Idag kom barnbarnet L hit direkt efter skolan. Då blev det pannkaka, sylt och grädde. Det är ett stående önskemål från gossen, morfars pannkaka.  Till efterrätt blev det Vienettaglass. Min snälla granne B har gett mig en stor påse med olika pussel. Det var många minipussel och en del större pussel låg bara i plastpåsar så dessa blir en utmaning att få ihop.

DSC00314Vi hade tävling och lade två pussel var. Men det är högst oklart vem som vann för vi hjälpte varandra hela tiden. Själva segern var inte så viktig.  Kul var det i alla fall. Jag tror det var 56 små bitar i varje pussel. Har man kämpat sig igenom en trevlig pusselduell så blir man ju givetvis sugen på fika. Så vi åt munkar och drack saft. -va’ mysigt vi har mormor…sa den älskade pojken. Man smälter och blir alldeles mjuk inuti.

Efter fikat blev det hårdkörning för då fick han för sig att han skulle spela på morfars ukulele. Ve och fasa tänkte jag. Men idag var det första gången på alla år som han inte var intresserad av att bara misshandla strängarna. Nu ville han lära sig spela. På riktigt.  Morfar var inte sen att börja musiklektionen och sedan dröjde det inte länge förrän gossen glädjestrålande kom infarande till mig och lirade Blinka lilla stjärna utan ett enda felplonk.  Härligt!  Efter applåder och visslingar från min sida bugade han sig och gick baklänges ut ur rummet. Han är så jädrans rolig.

DSC00311Just nu passar ju ukulelen bra storleksmässigt. Men vart efter han växer upp så kan vi öka storleken på instrumenten. Mandolin, gitarr och kontrabas är vad som finns att tillgå i hemmet. Så vi kan ha en egen musikskola.

När det var dags att åka hem så fick han hjälpa morfar med att öppna garagedörren. Den är lite knixig att få upp – men morfar visade mig så nu kan jag. Förresten mormor vet du……jag har världens bästa morfar sa det älskade barnet.

Nu har den lilla raringen blivit hemskjutsad till sin mamma och mannen och jag håller på att förbereda oss på vår egen kvällsliga duell. Vi tävlar i Vem vet mest. Strid på kniven vill jag lova. Ingen av oss vill förlora.

I morgon har jag ledig fredag igen och jag har ingenting inbokat utan har bara en härligt ledig dag.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody
  Mar 22, 2013 @ 15:00:41

  Så skönt med en ledig fredag, utan en massa saker inbokade!
  Matte hälsar att det nog ska bli ett sådant där lökbad med äggskal någon dag i veckan. Hon brukar ta snödroppar och blomblad och lägga på äggskalen, knyter nylonstrumpor hårt runt dem och kokar dem sedan med lökskal! Det blir riktigt fint om det lyckas!
  Puss från Melody

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Mar 23, 2013 @ 21:13:54

  Vilken ljuvlig dag med ljuvligt barnbarn… Sånt kan man suga på länge kan jag tro! Mitt lilla bonusbarnbarn är ännu bara nån månad gammal och jag längtar så att få snusa på honom. Tyvärr bor de så långt bort. Men var tydligen glad (åtminstone mamman) för blåbärsmössa och ljusgröna tossor! 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 23, 2013 @ 21:30:39

   Då blir det desto mysigare när ni ses. Då får du lagra lite ”snus” så att du kan plocka fram känslan när du inte har godingen i närheten. Så klart han blev glad för det fina du stickat. Självklart!

   Svara

 3. Carol Thuresson
  Mar 23, 2013 @ 21:40:46

  Tackelitack! 🙂 Och tack för goa ord på kyrkkaffebloggen! Nu ska jag fortsätta tvätta babykläder. Köpte ETTHUNDRATRE plagg igår på 2nd hand!! KOstade bara 10 spänn st .- och de festa såg inte ens att ha varit använda. Några ska till Loke men resten får flyga iväg till Afrika eller nån annanstans. Tjolahopp!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: