Paket på gång och en mystisk port

DSC00309Nu är ytterligare ett paket på väg över vattnet till Knappmakerskan. I vanlig Bibbisk ordning så är det MYCKET väl tejpat. Skam vore det väl annars att frångå sina vanor och tejparvet efter sin mormor. Dessutom tycker jag att det inte gör så mycket om Maria får ligga i som en utter för att få upp paketet. Det är bra träning.  Paketet får följa med till jobbet i morgon och sedan lämnas in hos kungliga postverket för vidare befordran. Jag glömde givetvis att fota innan jag gjorde paketet så ni får nöja er med den spännande utformningen av leveransen.

De gånger jag åker buss från min svärmor ”lilla tanten” så finns bredvid busshållplatsen ett högt berg. I marknivå finns en port som jag är väldigt nyfiken på. Ja inte på själva porten men jag skulle gärna vilja veta vad som döljer sig bakom den. Jag kan tänka mig att förr var det någon slags militär anläggning för det finns även en mast uppe på berget. Men numera när nästan hela försvaret är nedmonterat så undrar jag om bergrummet bara står tomt och skräpar. Det skulle ju kunna användas på många olika sätt. Undrar hur man ska gå tillväga för att kunna nästla sig in där?

DSC00307

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 17, 2013 @ 18:07:13

  Hehe… stackars Maria.. 😉 Men hon är ju en mästare på att repa upp tröjor så att forcera tejplagren är nog ingen match! Be henne fota innehållet innan hon delar upp dina saker, så vi får se. Ja man kan ju undra vad som döljer sig därinne? Sveriges guldreserv eller en urhäftig bergslokal som kunde bli en mysig hantverksverksamhet?? Har du kollat efter nyckelhål? Snön smälter!! Ha en go vecka

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 17, 2013 @ 19:36:45

   Ja hon är ju en hejare med sina händer så hon fixar det säkert. Börjar nog bli van nu. Ja snön smälter men det kommer visst ny snö nu i veckan. Så då är man tillbaka på ruta ett. Jag ska försöka få rätt på vad som finns därinne…….hur jag nu ska bära mig åt. Men nyfiken är jag.

   Svara

 2. MariaB
  Mar 17, 2013 @ 19:47:00

  Ännu mera???? Vad kul!! Jo, jag har tejptränat så nog ska jag få upp paketet. Kameran har precis fått nytt minneskort så det ska bli bilder, Carol 🙂 Bibbi, skicka lite vår på samma gång. Ingen barmark här än…

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 17, 2013 @ 20:57:17

   Jag lovade dig ju den gula filten och den fick sällskap av ett par andra pryttlar också.
   *flåsar, blåser och flaxar med armarna för att smälta snön runt Maria*

   Svara

 3. Marianne Hansen
  Mar 18, 2013 @ 11:45:41

  Ja du är ju en hejare på det här med att stick och fort går det med i din takt. Och Maria B blir nog glad tror jag…
  Ha en fortsatt bra dag, kram

  Svara

 4. Maidi
  Mar 19, 2013 @ 11:52:00

  Jag som ser på så mycket hemska filmer kan lätt få för mig att det kan finnas mycket hemskt bakom den porten.. Tänk dig bara vilken perfekt gömma för både det ena och det andra 🙂
  Jag som jobbat i en hiskeligt massa år på just Kungliga postverket ger dig tummen upp för den inslagningen.. Tänk om alla kunde slå in sina paket så bra..

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 19, 2013 @ 14:02:41

   Åh fy farao det tänkte jag inte på. Mörkt, fuktigt och som gjort för hemskheter. Nä jag tror det är vackert huggna stenväggar där man kunde ha mycket hantverk och aktiviteter. Det bara måste vara så *S*
   Härligt att jag får eloge för mitt idoga tejpande. Jag och min mormor kan det där med tejperi.

   Svara

 5. Melody
  Mar 20, 2013 @ 21:04:33

  Nu kan jag skvallra om att det faktiskt finns en del bergrum som fortfarande används. De senaste dagarna har det i alla fall varit ett i Skåne som har använts som ledningscentral för en stor flygövning!
  Det där med att tejpa går i släkten även här!
  Kram
  Melodys matte

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 20, 2013 @ 22:18:17

   Jag var krigsplacerad i ett bergrum ”någonstans” i Sverige för många år sedan. Synd om de bara står tomma istället för att fyllas med något bra och kul. Härligt att höra att några fortfarande används.
   Tejp……det är grejer det *S*

   Svara

 6. MariaB
  Mar 22, 2013 @ 18:54:12

  Jag fick upp tejpen! Miljoner tack för fina filtar, Bibbi. Du kan!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: