Spiralsocka till baby

Jag fick för mig att jag skulle ge spiralsockorna en ny chans.  Ni som läst här ett tag känner ju till vilken vånda jag hade över de första jag stickade. Jag lyckades röra till allt så till den milda grad så jag begrep till slut inte själv vad jag pysslade med. Men nu kändes tiden mogen att prova på igen. Fram med garn och stickor och så in i stickeriets fantastiska värld. Den här gången gick det som på räls och jag kan banne mig inte fatta vad det var som fick mig att knöla till saker och ting så förbaskat förra gången.  I skrivande stund är den på bilden påbörjade sockan klar och det är upplagt för nästa. Hmmmm…….nu kanske man inte ska ropa hej förrän man fått ett helt par klara.  Får nog sno mig att få ihop sista sockan nu då innan det stora spiralspöket övermannar mig och får mig att tänka i helt fel banor igen.

DSC00306Idag skiner solen så vackert ute men det är kallt. Till min stora förskräckelse så hotar SMHI med ett nytt snöväder nästa vecka. Hujedamej nu kan det faktiskt räcka.  Idag blir det förmodligen en tur till min svärmor ”lilla tanten”. Mannen C skall iväg med sina spelkamrater och först i morgon kommer dotter och barnbarn. Så dagen är min. Tralalalala…….

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 16, 2013 @ 12:28:01

  GRATTIS Bibbi! Det ser ju helt fantastiskt fint ut! Jag började oxå en gång på ett par (ca 2-3 år sedan) Snutten ligger fortf kvar i en påse som ett UFO… Ska jag ge mej på det igen? Hmm.. Men just nu stickas det vatteninbringande små grejer. Gänget som var i Gmbia från AFFc precis såg att vattenförsörjningen är katastrofal och gör ett sånt fruktansvärt merarbete bara för att få vardagen att fungera och grödorna att överleva. Så nu ska vi göra en vattendrive på nåt sått så vi kan fixa detta. Då skulle de får mer tid och ork att göra något mer på dagarna än bara släpa vatten… Ha en härlig ensam dag!

  Svara

 2. Marianne Hansen
  Mar 16, 2013 @ 12:43:18

  Jo här skiner solen för fullt idag med och jag läste också att det skulle bli ännu mer snökaos nästa vecka, det är ju inte det vi vill ha nu. Tyckte för längesen att det är bra med vinter, vill ha och längtar till våren och värmen.
  Dina spiralsockar har min mamma gjort också och dom är så snygga i verkligheten. Men dina har en härlig färg :),
  Ha en fortsatt trevlig helg…kram

  Svara

 3. Carol Thuresson
  Mar 16, 2013 @ 21:15:21

  JA det går säkert för sig! 🙂 Än så länge har vi inte kommit på riktigt VAD vi ska göra för att få in pengar, men kanske något typ Stickvarvet? Tänk att behöva slita så för att få vatten… Just nu är det pojkar som får hålla på att pumpa i EN TIMME för att vattnet ska komma upp ur marken. Och pumpstången är så konstruerad så att de måste hålla så långt in – med påföljd att de klämmer händerna! 30 pojkar har klämt sig hittills =-0 Det behövs en rejäl motorpump dit så att det kan bli ordning på detta livsnödvändiga problem! Nu ska jag återgå till sticksoffan 🙂 Hej hopp!

  Svara

 4. MariaB
  Mar 16, 2013 @ 22:21:12

  Du hade det i dig! Och så snygga dessutom. Små karamelltår väntar någonstans i världen…

  Svara

 5. Melody
  Mar 16, 2013 @ 22:35:52

  Bra med spiralstickade sockor för de kan användas länge trots att barnets fötter växer. Jag brukar sticka dem lite extra långa, så kan de hänga med ett par år!
  Nog kan väl SMHI ha fel! Tänk så ofta de har fel på sommaren när de utlovat sol och värme och vi står där med moln och regnskurar!
  Kram
  Melodys matte

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: