Snö och ledighet

Tjohoooooo idag är det fredag och jag har en semesterdag. Jätteskönt med tanke på att det enligt min morgonpigge granne A var 17 grader kallt tidigt i morse. Då känns det extra gottigt med en semesterdag i inomhusvärmens tecken. Mannen C serverade frukost runt halv nio och sedan trippade jag tillbaka till sängen och greppade en bok. Kröp ner igen och riktigt gonade mig under täcket i vetskapen om att jag inte behövde stiga upp om jag inte absolut ville. Det ville jag inte. Men så småningom så trasslade jag mig ur sängparadiset, lade boken åt sidan och bestämde mig för att börja dagen.  Jag har ju den fula ovanan att jag är rökare så jag tog mina cig och traskade ut i solskenet på framsidan. Då såg jag att den snö jag hämtat hos grannen igår och placerat i min snuta vid verandan hade smält så jag hämtade ett par skovlar ny snö. Nu är ju den snön som cement så jag fick slå loss den med spettet. Sedan krossade jag snön och nu ligger den som bäst och smälter undan.

DSC00304Eftersom jag är ganska lat och aldrig tränar så brukar jag anse att snöskyfflande och ishackande och flyttande av snö är mitt gym. Så jag har resten av året ledigt liksom. Passar mig bra. Säsongsgymmare är ju inte helt fel.  Framsidan av boendet är för min del snöfritt och känns vårligt och skönt.

DSC00303Men går man rakt igenom lägenheten och tittar ut på baksidan så är bilden en helt annan. Som två olika årstider. Men baksidan får alltid vara som den är och smälta i sin egen takt.

DSC00305Samma dag, samma plats på jorden och ändå så olika. Det är fantastiskt.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Marianne Hansen
  Mar 15, 2013 @ 14:36:35

  Vad härliga bilder du tagit, här i Växjö så har vi lite mer snö kvar på backen än, men vad man längtar till den riktiga våren och värmen. Här skiner solen för fullt och jag hoppas den kommer smälta ner det mesta av snön…
  Ha en bra fredag och helg…kram

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Mar 15, 2013 @ 23:12:15

  Du är så skön! 🙂 Ger dej inte förrän våren ha kommit både till dej och till grannen.
  HÄr kom det ju ett nytt lass snö (över 5 cm) natten till torsdag och det kändes MKT onödigt! Och kallt som plutt är det på nätterna. Men solen återtar mark dagtid tack o lov! Hade oxå ledig dag idag :-] Såå skönt.. Jag pallrade mej upp till frukost 10.30 men stannade sedan i upprätt tillstånd. Fast tagit det riktigt lugnt och i sakta mak fått lite trevligare i vårt lilla pörte. Sista helgen nu med vintersport så det lär bli en försoffad helg. Och en och annan maska. Färdig med penicillinkuren? Ha det gött du!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: