Lite smått

Solen vräker ner ute men det är kallt som rackans. Jag var nyss ute och stuvade om i snön för den smälter fortare då. Min egen snö på framsidan är puts väck så nu håller jag på att skovla lite med grannens snö. Jag hjälper våren på väg. Skulle det som av en jädrans olycka ramla ner mer snö så ramlar den åtminstone ner på barmark och packar inte bara på snöhögarna som redan ligger. Så tänker jag. Plus att jag får vara ute lite och röra på kroppen.  Inomhus är det betydligt behagligare. Mannen C lagar kokt fisk och äggsås och jag stickar. En bra arbetsfördelning tycker jag. Jag har precis stickat klart en blåmelerad barnmössa som ska få gå med i paketet med den gula filten. Det är nog inte bara bebisar som fryser kan jag tänka.  Sedan har jag ett par sockor utan häl i illande grönt på gång. Dessa kom av någon anledning inte med på bilden men jag tror jag lagt ut bild på likadana tidigare i bloggen.

En mössa i Raggi soft som har en del ull i sig är i alla fall klar. 2 par tossor stickade efter Carols beskrivning är klara och så mössan jag skrev om ovan som redan är klar men på bilden är den bara påbörjad.

DSC00302Både mössorna och tossorna kan man med fördel sticka av restgarner. Då blir det lite fart på färgerna och de blir one of a kind. Det är alltid roligt att ha eller ge bort något som det bara finns ett exemplar av.  Nu ska jag ta och vila lite känner jag.  Jag har nog sällan känt mig så ”märklig” som under den här dunderpenicillinkuren. Som att gå i en dimma. Nu försöker jag göra mig kvitt dimman och komma tillbaka ut i ljuset igen. Sakta men säkert kravlar jag åt rätt håll. Men jag ska inte dra igång några stora projekt utan fortsätta med små och raskt genomförbara ideer för att bibehålla lusten i det jag gör.

Hoppas ni alla har en härlig söndag.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 10, 2013 @ 20:07:23

  Åh… Så fint! Och tänk.. TVå par tossr! Det är mer än jag gjort denna vecka, men håller på med lite andra projekt. En beställd vårmössa som ser ut som isglassen Calippo i färgerna 🙂 Och två lite träligare projekt som tar lägre tid än jag vill. :-/
  Men på tisdag kväll ska jag lyssna på Anna Braw här i Borås och då kommer det flöda med mer inspiration! =-)) Solfilten är helt ljuvlig Bibbi! Och visst är det härligt att ”hjälpa våren på traven”! Det är en rastaktivitet i skolan f.n. Ha en fin vecka!

  Svara

 2. Marianne Hansen
  Mar 12, 2013 @ 09:06:46

  Jag får lov att säga att du är en riktigt hejare på det här med stickning,men vi alla är ju duktiga på sitt vis. Sockarna blev så himla söta.
  Ha en bra dag…

  Svara

 3. Maidi
  Mar 13, 2013 @ 12:57:16

  Jaså, det smälter fortare om man stuvar om i snön?. 🙂
  Jo delvis har du väl rätt..
  Här var det barmark igår men det är det inte idag så jag får nog gå ut och stuva om lite jag med..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: