Loppisfynd, Yemenväst och mönsterfunderingar

Min kompis och jag gjorde en räd runt stadens loppisar på vild jakt efter fynd. När jag hittade ett TP för 30:- så slog jag till direkt. Kartongen var oöppnad och allt var nytt och fräscht. Nu ska vi se till att bjuda in våra grannar A och B på mat och spel. Det blir roligt.  Den röda Yemenvästen är klar och ihopsydd och har fått göra sällskap med det andra i välgörenhetslådan. Vi får se var den hamnar.

DSC00291Jag fyndade även en del bomullsgarn. De större nystanen är lite grövre garn. Jag har inte en susning om vad jag ska göra med det så det får väl ligga till sig. Men jag far ju runt på en del bloggar så alltid kan jag få inspiration någonstans. Annars kanske jag rent av provar på ett mönster jag kom över av en händelse. Det är egentligen till en top men jag tyckte vågmönstret var så fint så kanske kan man sticka en handduk av bomullsgarnet i det mönstret.

DSC00290Det är ju det här med mönster. Jag har aldrig upplevt att jag har några som helst inlärningssvårigheter utom när det kommer till stickmönster. Då ser jag förmodligen ut som ett UFO när jag sitter där och gapar och bara ser allmänt korkad ut. Ett stickmönster är för mig som en grundkurs i turkiska helt utan förkunskaper. Jag förstår ingenting. Sticka mellan A 4 ggr och mellan X 3 gånger, vänd arbetet och spara fyra maskor i kanten……..fy farao jag nästan känner vinddraget mellan öronen.  Undrar varför det ska vara så in i bänken svårt att begripa. Andra kan ju.  Jag är teknisk och praktisk och aldrig rädd för att ge mig på andra saker. Men att försöka förstå stickmönster…….det är som att försöka vända en Finlandsfärja med en liten jädra utombordare.  Och jag som så gärna vill. Tur man är envis som en röd gris för jag tänker inte ge mig.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Feb 23, 2013 @ 19:25:37

  Låt det storma mellan öronen! Lite vind gör ingenting. Otaliga är de gånger jag försökt sticka efter ett mönster som bara pratar och pratar. Fattar nada. Men se då kan jag titta på en suddig film på nätet och upprepa bravaden snyggt. Är du också en bildmänniska? Eller en öronmänniska? Min väninna låter gubben läsa mönstren högt och då förstår hon allt.

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Feb 23, 2013 @ 20:06:49

  Så skönt att jag inte är ensam… Jag tycker att det är supersvårt att förstå alla dessa förkortningar! (Underbar jämförelse med kursen i turkiska!!;-) Därför har jag stickat 100-tals likadana bärmössor… Men så bestämde jag mej som ett nyårslöfte nästan att jag SKULLe lära mej, åtminstone lite nytt! Och klan man tänka sig: det gick! :-} Efter en och annan upprepning kan jag säga. Och du har ju fått till en superfin Yemenväst där! Jag har precis stetat mej igenom min första och ”bara” repat upp TRE ggr :-/ Men NU kan jag den! 🙂 Än värre är et med alla beskrivningar på engelska som snurrar runt i bloggar och förslag… Men har faktiskt översatt ett mönster på små tossor! Det ska få följa med till Gambia nu på tisdag och jag ska sticka en liten handgriplig beskrivning av en som jag skickar ner med nästa sändning.
  Eg kan an likna dessa kryptiska stickbeskrivningar med IKEAs monteringsmanualer. Det känns som de glömt tre steg mellan varje bild :-/ Därför längtar jag efter att vara med i en stickgrupp! Som kan hjälpa och visa. Men Marias tips om internet och spec youtube är suverän! Där lärde jag mej vad en Magic loop var! Heja Bibbi du kommer klara det!

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 23, 2013 @ 20:22:06

   Ha ha ha så härligt då är vi två i alla fall. Jag gör också samma samma samma grejer. Mössor, yemenvästar och trekantssjalar. Där är jag stensäker. Men sen börjar det tjorva till sig. Men du…..vi ger oss INTE.
   Tack för uppmuntrande kommentar och tips.

   Svara

 3. Marianne Hansen
  Feb 23, 2013 @ 23:48:25

  Dina inlägg är roliga att läsa, känner igen mig så väl när man ska försöka sig på att läsa mönster. Jag är likadan som dig där. Men som väl är finns det dom som är så mycket duktigare på att sticka som jag beställer utav…
  Ha en fortsatt trevlig helg

  Svara

 4. Maidi
  Feb 25, 2013 @ 11:09:30

  Haha, du får ha tålamod och tungan rätt i mun..
  Nej, jag håller med dig,, stickning är räta och aviga för mig och inget annat krångel. Virkningen är betydligt enklare så virka dig nåt fint i stället..

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 25, 2013 @ 13:41:06

   Jag var nog inte på plats när tålamodet delades ut tror jag. Men jag tycker faktiskt att det kan vara nog så knepigt med virkmönster också. Försöker just nu febrilt att komma igång med en barnponcho men det har liksom kommit grus i snuset så det går inget vidare. Men jag ger mig inte.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: