URK! Vilket tråkigt pyssel

Hej hopp, idag har jag ägnat stor del av förmiddagen åt att frosta av frysen. Himlars så mycket is det lyckas bli i den lilla frysen. Man vet att det är dags att frosta av när armmusklerna nästan inte räcker till för att slita ut lådorna så man kan se vad som finns i.  Eftersom jag ibland är lite fiffig så brukar jag parkera hårtorken på en stol och låta varmluften strömma in och skynda på smältandet.

Något som INTE är att rekommendera när man har hårtorken på full fräs mot frysen är att gå och sätta sig och läsa tidningen eller titta på bloggar på nätet. När man då återkommer till köket efter en pyyyyyttttteliten stund så är det i det närmaste Avestaforsens brus över köksgolvet. Tro mig…..jag vet. När man sedan torkat upp allt det eländiga vattnet så håller man sig mycket närmare frysen. Nu är det i alla fall klart och backarna gled in som välvallade skidor i snö. Skönt.

Jag lyckades få tag på två stora konservburkar som det varit tomatjox i. 2,5 kilo tomatjox hade det varit i varje så burken är ganska stor. Nu ska jag bara rengöra dem ordentligt och sedan ta mig en funderare på vad jag ska göra med dem. Men funderar på om de inte får bli ytterkrukor efter lite pysslande.  Nu har ni en väldig tur för här får ni se en bild på de tomma burkarna plus det som var kvar av frysisen i slasken. Hmmm……kanske inte en så häftig lördagsbild som man hade önskat. Men jag ska bättra mig.

DSC00276Nu ska jag lägga mig i soffan och äta ostbågar och vippa med tårna ett tag. Sedan ska jag nog hasa mig upp igen och fortsätta på den gula filten. Jag har börjat minska av nu så det är nog inte långt kvar tills den är färdig. Ja och så har jag ju mina småmössor att fästa trådar på förstås. Men jag tog och fixade ett par av dom medan jag väntade på att isen skulle smälta.  Dessutom har jag klippt av handtagen på min mest använda tygväska och ska/skulle/borde sy fast ett par nya som jag faktiskt klippte till igår. Men då inställer sig följande problematik……jag kan knappt trä symaskinen. Det brukar ta en evinnerlig tid och blir oftast fel. Men skam den som ger sig. Nu hör väl också till saken att symaskinen tas fram ungefär vart femte år så det är inte konstigt att jag hinner glömma. Min mormor var sömmerska och min mamma sydde alla mina byxor och klänningar fram tills att jag började jobba själv. Men jag fick inget med av den talangen. Jag tycker dessutom inte ens att det är kul att sy men ibland måste man.

Hoppas ni har en bra och mysig lördag alla ni därute.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Maidi
  Feb 02, 2013 @ 17:34:31

  Jag tycker att din Lördagsbild är alldeles utmärkt.. Såna burkar måste jag skaffa. Det finns nog på ÖB bland de utländska konserverna.. De vanliga konserverna är sällan i så stora burkar..

  Kram Maidi

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Feb 03, 2013 @ 13:55:07

  Det är SÅ skönt när frysen är frostad och man slängt alla gamla slattar av rester man inte har en aning om vad de är eller när de hamnade där.. Jag gav mej på det förra helgen så det var lite kallt fortfarande. Har lärt mej av vänner: ifall du har lakan/badlakan som ska tvättas – lägg dem framför frysen att fånga upp Avestaforsen med. Sedan bara att hiva in i tvättmaskinen. De små uppsamlingsburkar man försöker ställa iläge för att få tag på rännilen brukar ju ALDRIG funka.
  SÅ du är också en Ostbågare! Det är min absoluta svaghet… Jag har precis lärt mej att sticka flätmönster! har en kompis jag fått via nätet(Stickvarvet) som skrev ett superbra mönster så det var bara att följa blint. (OCh repa upp det mesta en gång..) Men nu FUNKAR det! Så stolt eftersom jag aldrig vågat det i hela mitt liv förut. Detta år verkar föra med sig nya vidder jag aldrig trott mej om förut! Tack alla nätvänner för inspiration!
  Lycka till nu med filten och mössorna! Fin söndag

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 03, 2013 @ 14:15:52

   De nya ostbågarna från Estrella med cheddarost var kanongoda. MUMS!
   Jag har aldrig gjort flätor i hela mitt liv. Men jag kanske ska ta och prova. Det är så mycket som man skulle vilja kunna göra och även jag får inspiration från nätvänner. Det är härligt.

   Svara

 3. Carol Thuresson
  Feb 04, 2013 @ 22:37:53

  Estrella-bågar…?? De vanliga har löksmak vilket INTE är OK!! Hur var det med dessa? Annars är det OLW och Zero-cola som gäller! :-9
  Ja, prova flätor – men se till att du har ett BRA mönster! Med TYDLIG instruktion. Jag testar även att virka en Kungen och Majkis baggymössa. Underbar blogg för övrigt! Hoppas din måndag var bra. Min hamnade i diket bokstavligen! Huga – jag hade verligen änglavakt!! Men inte en skråma varken på mej eller bil – och vår vägassistansförsäkring fick testa måttet. Det höll.

  Svara

 4. Carol Thuresson
  Feb 05, 2013 @ 22:03:55

  Du… kollade i affären idag på nya ostbågar. Men det var väl OLWs nya du menade? Hjärtan med cheddarsmak? Och de hade inget lök eller paprikapulver. (Hurra!) Men måste kolla med dej först ifall det var de du menade 😉 Hur har det gått med filten? jag har inte ORKAT ta itu med nåt på kvällarna eftersom jag har jättelånga dage denna vecka. Men på rasten stickar jag en disktrasa i bambu/bomull. Har aldrig provat att använda såna själv, men de är kul att sticka.

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 05, 2013 @ 22:21:01

   Jag såg också att OLW kommit med nya ostbågar men jag menade Estrellas ostbågar med cheddarost. Jag brukar aldrig annars köpa Estrella men jag provade och dom var smaskens.
   Filten ligger på is för jag har slut på garnet och det var även slut i affären. Disktrasor är lagom pyssel när man inte har så stor ork till något som man måste räkna. Så heja på tjejen!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: