Helgpyssel…..ny filt och ofästa trådar

Den diagonalstickade filten var så rolig att sticka så jag började med en till direkt. Jag shoppade lite nytt garn igår. 2 nystan Marino Soft. Få se hur långt jag kommer med filten med dessa två nystan. Det är lagom att sitta och sticka bara rätstickning när man tittar på tv och ska försöka följa med i deckarnas intriger.  Sedan har man ju som vanligt en radda mössor som det ska fästas trådar på. Mitt kanonbra system med att fästa trådar när jag åker bil till jobbet på mornarna har ju helt gått i stå. Det är för mörkt i bilen.  Men vi går mot ljusare tider och då ska jag komma igång med morgonsysslan igen. DSC00270Jag tyckte det skulle passa så bra med lite solgult och lite andra gula nyanser nu när vi snart börjar gå mot våren. Jag känner att jag är i väldigt stort behov av ljusa glada färger efter att ha stickat i grått och mörkare färger.  Efter det här kanske jag rent av ska sticka färdigt babysockorna utan häl som är stickade i illgrönt.  Undrar om det är fler som känner behov av starka färger titt som tätt. Jag tycker allt går fortare att tillverka när det är en glad färg.  Hursomhelst så är färger viktiga.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jan 28, 2013 @ 13:08:12

  Hej fina Bibbi! Så underbart solgul din nya filt är! Ja nog bwehövs det fräg i allt det gråa nu när det blir tögrader och slask. Sitter här med influensa och orkar just ingenting. Men ska se om inte händerna orkar surra på med lite stickning… Ska locka igång mej med lite kaffe först. Ha en fin dag! Men du… hoppas att det inte är DU som kör ifall du samtidigt fäster garnändar på dina mössor! =-}

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 28, 2013 @ 14:06:28

   Nej det är inte jag som kör. Jag åker med en arbetskamrat. Vi brukar skoja om att jag har färdtjänst till jobbet. Det är toppenskönt att slippa skala iväg till bussen när man är trött.
   Vila dig ordentligt istället. Du hinner handarbeta sedan. Sköt bara om dig själv nu.

   Svara

 2. Carol Thuresson
  Jan 30, 2013 @ 15:02:23

  Tack! Ja inte har det blivit många knop eller knåp gjorda här… Tråkigt när man väl ÄR hemma. :-/ Men som du sa, man hinner handarbeta sen. Den lilla blåbärsmössa jag stickar på får jag väl lägga i frysen för att ta död på alla baciller innan den får möta nån ny person… Ha det så bra! Toppenfin virknålsburk!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: