Lite värme till Kvinnojouren

Jag jobbar på ett större företag i min stad. Under flera år har jag samlat in pantburkar i en stor låda.  Jag pantar dessa burkar och för pengarna handlar jag förnödenheter till Kvinnojouren,  Det blir några tusenlappar per år som gör nytta istället för att hamna i papperskorgarna.  Idag var jag och en kamrat iväg och handlade för de pantkvitton jag hade i plånboken. Det blev en hel billast livsmedel och hygienartiklar.  Jag redovisar dessa kvitton till en controller på jobbet. Dessutom brukar jag ta kopior på kvittona och skriva ner vad jag shoppat. Sedan hänger jag upp redovisningen på anslagstavlan. Folk blir väldigt förvånade över hur himla mycket pengar jag får in bara på pantburkar. Plus att de får möjlighet att se att deras pantburkar gör nytta och att de faktiskt deltar i att göra vardagen enklare och lite behagligare för många kvinnor och barn.

När jag ändå skulle till Kvinnojouren så packade jag en påse full med halsdukar och halsvärmare.  Lite extra värme till frusna kvinnor.

 DSC_0296

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jan 24, 2013 @ 22:17:32

  Men Bibbi! Du borde nomineras till ”Årets Svensk”! Vilken totalt UNDERBAR idé! Och så härligt att den där burken man just druckit ur kan bli till uppmuntran och omtanke för en som lever just under ytan kanske… Jag blir alldeles varm i hjärtat… Jag kan bara säga: Gud välsigne dej du underbara människa! ❤

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 24, 2013 @ 22:55:06

   Tack snälla Carol, nu blev jag alldeles varm i mitt hjärta. Det känns bra att kunna göra något som är bra både för miljön och för den lilla människan i kläm. Det kostar bara av min egen tid och den ger jag så gärna.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: