Mössor, bluegrass och en liten tant

Idag traskade jag iväg för att mysa lite med min svärmor ”lilla tanten”. Vi åt och fixade lite och tre timmar bara svischade iväg. Jag hann sy ihop 10 små mössor som ska iväg till Knappmakerskan. Lite kaffe och sällskap av en liten härlig tant gör susen för en hög ofästa trådar. Nu är det i alla fall klart och mössorna ligger snyggt uppradade för fotografering på ett mandolinfodral.

DSC00257När jag kom hem så hade mannen och hans kompisar ätit och druckit sitt kaffe och var i full gång med att spela. Mannen har spelat bluegrass mer än 30 år och även varit över och spelat i Amerika. Då spelade de på en festival, en tv-station och en radiostation.  De brukar fara runt på bluegrassfestivaler här i Sverige under somrarna och när hälsan så tillåter. För er som inte vet så är bluegrass amerikansk folkmusik. Idag när jag kom hem möttes jag av musik redan på gården och i köket stod de med sina instrument, fiol, banjo, gitarr och mandolin.  Jag bjuder på en halv bild så att säga. Det är medvetet som jag inte har med ansiktena.

DSC00259JÖSSES så skum den här bilden blev. Den är jättefin när jag tittar på den i mappen men när jag lägger in den här så blir den så här galen. Nåja ni ser på ett ungefär vad den vill säga i alla fall. Men titta inte för länge för då blir man snurrig.

Nu återstår bara att fästa trådar på några fler små mössor sedan är leveransen klar för avsändning.  Hoppas ni alla haft och har en härlig lördag.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. MariaB
    Jan 12, 2013 @ 19:18:33

    Ja dom mössorna väntar jag på! Underbart. Klurade själv på en ny modell idag, trots alldeles egen slagmusik i huvudet. Det blev att ta värktablett till slut. Nu är huvudet friskt och jag stickar vidare.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: