Virka ihop mormorsrutor

Hela köksbordet blev belamrat av mormorsrutor. Så nu får jag sätta fart med att hinna foga ihop såpass många rader så vi får plats att äta middag på i alla fall. Eftersom rutorna är lite tråkiga i färgerna så bestämde jag mig för att virka ihop filten med mörkrött garn. Jag använder mig av smygmaskor då jag fogar samman rutorna. Det blir fint men man får inte den fina ”åsen” som man får när man fogar ihop med fasta maskor. Men omväxling förnöjer. När jag lyckats foga ihop alla rutorna tänkte jag virka ett eller ett par var med det mörkröda garnet runtomkring.  Ni får se en bild på hur det ser ut nu när jag är på startvarvet. Tur man är ledig länge nu över jul och nyår så man hinner avsluta i alla fall ett av alla projekt som ligger halvfärdiga. Tror jag ska presenta mannen med filten då den är klar. Han tycker om filtar och täcken med lite tyngd. Själv tycker jag om tunt tunt som nästan inte känns att man har på sig. Tur vi är olika.

DSC00248

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Marianne Hansen
    Dec 28, 2012 @ 16:10:06

    Filten kommer bli kanonsnygg med den mörkröda fogen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: