När alla andra är klara med julfixandet

……..då är det dags för mig att starta med mitt. Jag är alltid seg i steget när det gäller julandet. Så idag ska jag röja och pynta lite så det ser välkomnande ut när barnet, barnbarnet och svärmodern kommer i morgon.  Jag håller på att frysa till några islyktor som jag ska ha vid ingången i morgon. Det är bara att frysa vatten i en rund sockerkaksform. När det är genomfruset vänder du formen och knackar ut islyktan. Eventuellt får du ta hjälp med lite ljummet vatten på utsidan för att få den att släppa.  Sedan ställer du ett litet blockljus eller ett stort värmeljus i och det lyser så vackert i isen.

DSC00239Mannen i huset som är en fena på matlagning håller på att fixa till en liten skinka som hans mamma ”lilla tanten” ska få i julklapp. Hon är 87 år och hade helt plötsligt fått för sig att hon skulle inte ha någon skinka i år. Men eftersom man känner lilla tanten så vet man att hon efter ett par dagar ångrar att hon inte skulle ha skinka och då passar det bra att hon får en liten en i julklapp.  Här penslas det så det står härliga till

DSC00240Själv har jag ingen koll på det där med skinkeriet. Jag äter inte kött men väl fisk och fågel. Så jag har kycklingköttbullar och kycklingkorv och kalkon som sovel på julbordet.  I år får vi nog fixa ett litet alternativt välstrimlat och småskuret julbord åt barnbarnet L som hade oturen att slå ut och sönder bägge sina framtänder för ett par dagar sedan. Han har ett provisoriskt skydd över det som är kvar av tänderna fram till efter nyår då han ska tillbaka till tandläkaren. Så han får alltså inte bita eller tugga med framtänderna.  Men vi har större tur än många andra i alla fall. Vi får fira jul tillsammans i fred och frihet, i lugn och ro, i kärlek och gemenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: